Sport

2017.02.10. 19:41

Íme, a legjobbak! - Átadták a füredi sportdíjakat

Balatonfüred – A korábbi NB-s és nemzetközi játékvezető, jelenlegi sportvezető mellett az Acro Dance SE táncosai kapták meg pénteken este a Balatonfüred Sportjáért kitüntetést.

Horváth Gábor

Idén is átadták a legeredményesebb sportolóknak járó elismerést Balatonfüreden. Az ünnepélyes eseményt a Balaton Szabadidő Központ panorámatermében tartották, itt gyűltek össze 2016 legjobbjai.

A hagyományoknak megfelelően a sportdíjátadón először egyesületenként tüntették ki a kiemelkedő teljesítményt elért versenyzőket, valamint sportvezetőket, edzőket.

Természetesen 2016-ban is akadtak országos és nemzetközi szintű balatonfüredi sporteredmények, az ezekért járó díjakat Bóka István polgármester adta át. Elsőként a Vadnai testvéreknek, a riói olimpián is résztvevő (és ott a 33. pozíciót megszerző) Benjamin, valamint Jonatán ezúttal is számos szép helyezéssel gazdagították a magyar vitorlázás eredménytárát.

Kitüntetést kapott a Szent Benedek Balatonfüred női röplabdacsapat, amely az előző idényben bronzérmet szerzett az NB II-es pontvadászatban. A díjat Komáromi Móric szakosztályvezető vette át.

A balatonfüredi kézilabdázók – megszokott módon – tavaly is komoly húzóerői voltak a város sportéletének. Az NB I-es csapat kupabronzérmet szerzett, a bajnokságban pedig negyedik lett. Az együttes egyik alapemberét, a mindössze 20 esztendős Győri Mátyást az országos szövetség az év junior játékosának választotta, de az irányító/átlövő már a felnőttek között is kiemelkedik. Az utánpótlás válogatott mellett az A keretbe is meghívást kapott.

Vajda Huba lett az év serdülő játékosa, ő szintén oszlopos tag korosztálya nemzeti együttesében.

Kitüntetést kapott Nagy János, a Balatonfüredi KSE elnökségi tagja, az Eötvös Lóránd Általános Iskola testnevelője évtizedek óta tevékenykedik edzőként és sportvezetőként a füredi kézilabdában.

A Balatonfüred Sportjáért kitüntetést ezúttal Mező Béla és az Acro Dance SE High Five elnevezésű felnőtt nemzetközi nagyformációja kapta.

Mező Béla a város legnagyobb tömeget megmozgató amatőr sportszervezetének, a Balatonfüredi Kispályás Labdarúgó Szövetségnek alapítója és elnöke. A korábbi NB-s és nemzetközi játékvezető, futsal bíró ma többek között ellenőrként is tevékenykedik. Mező Béla FIFA-asszisztensként 37 alkalommal vehetett részt nemzetközi mérkőzésen, az NB I -ben több mint 150 alkalommal asszisztálhatott.

Az Acro Dance SE említett nagyformációja kétszeres Világkupa-győztes, s számos kiemelkedő hazai eredményt tudhat magáénak. A táncosok éve óta remekelnek a különböző megmérettetéseken. A formáció tagjai: Brandl Tünde, Bujáky Eszter, Izsó Fanni, Kiss Antónia, Kovács Brigitta, Kovács Petra, Kulcsár Orsolya, Lakner Diána, Lenovics Vivien, Nagy Alexandra, Németh Fanni, Ruzsiczky Nóra, Sebestyén Dóra, Sokoray Kata, Szarka Eszter, Székely Barbara, Tromler Kata Rebeka, Vörös Laura. Edzők: Tromlerné Rusz Rita, Madár Eszter.

A város kitüntetettjei egyesületenként:

Ronin Judo SE: Farkas Bálint, Szabó Attila, Szabó Zoltán, Bartus Gergő.

Petőfi Tenisz SE: Homródi Péter.

Balatonfüredi Ökölvívó Club: Almás Péter.

Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club: Gujdár Sándor, id. Makó István, Palkovics István, Benedikti Judit, Bóta Csaba, Horváth Bálint.

Balatoni Kajak-Kenu Evezős Vitorlás SE: Tislér Botond, Csonka Mátyás, Orbán Patrik, Jójárt Réka, Sümegi Liliána, Baráth Lili, Jakócs György, Berényi Zsanett, Nagy Helga, Séllei Csaba, Obermayer Bernátné, Gervald Bernadett, Házi Zsuzsanna, Hortobágyi József, Bradanovits Barnabás.

Murai Rally-Sport Egyesület: ifj. Szőke András, Szőke Nikolett.

Balaton-Party Kerékpáros SE: Bergmann Ernő, Horváth Ágnes.

Balatonfüredi SC: Péntek Gréti, Bedő Csaba, Für Katinka.

Balatonfüredi FC Tömegsport Szakosztály: dr. Kurucz Réka, Rákosy Zoltán, Burka Tibor.

Kispályás labdarúgás: Korona Panzió kispályás labdarúgócsapat.

Balatonfüredi Yacht Club: Oroszlán, Varjas Sándor, Cserép Csaba, Cserép Csongor, Scharf Máté, Böröcz Bence, Róka Bianka, Almási Zsombor, Héjja Marcell, Vida Róza, Edelényi Szabó Viktor, Novák Dorka, Oroszlán Péter, Keller András, Bartos Zoltán, Gerendy Zoltán, Szentirmai Gyula Elliot, Barát Gábor, Csomai József, Sigmond András, Weiner Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!