Sport

2014.07.12. 17:49

Ifjú pápai atléták sikerei

Szép sikereket arattak az utóbbi néhány hétben a Pápai SE atlétika szakosztályának fiatal sportolói, akik június 15-én öt viadalból álló versenysorozatnak vágtak neki.

Polgár Tibor

Kezdésként a Budapest Openen kalapácsvetésben Nagy Gergely 65,85 méteres teljesítményével a negyedik helyet szerezte meg egy erős mezőnyben. Ezt követően a szombathelyi Németh Pál Emléknapon öt versenyző képviselte a PSE-t, és közülük négyen is egyéni csúcsot dobtak. A serdülő kalapácsvetők között Király Róbert (47,02 m), Rózsás Ferenc (43,41 m) és Sztupák László (51,19 m) egyaránt megjavította egyéni eredményét, a felnőtteknél pedig Budavári Ádám (59,68 m) eddigi legjobbja harmadik helyet ért – tájékoztatott Kis Károly, a Pápai SE edzője. A felnőtteknek úgynevezett páros versenyt is rendeztek, amiben Nagy Gergely a szombathelyi Gyurátz Rékával az oldalán második helyen fejezte be a küzdelmeket.

A Zalaegerszegen megrendezett Magyarország Ifjúsági Bajnokságon Krivácsy Benjamin ötödik (6:41,04), Horváth Gábor pedig hatodik helyezést ért el (6:44,46) 2000 méteres akadályfutásban. A kalapácsvetőknél Toki Adrián 64,11 méteres új egyéni csúccsal a negyedik legjobb eredményt tudhatta magáénak, míg a hosszú idő után visszatérő Dani Dániel 55,28 méterrel hetedik helyezést szerzett. Június végén Debrecenben, a Gyulai István Atlétikai Stadionban a legjobb magyar juniorok és utánpótlás korúak mérték össze tudásukat, felkészültségüket. A junioroknál 3000 méteres akadályfutásban Tóth Csaba 14 másodpercet javítva korábbi legjobbján 9:50,02-es idejével hatodik helyen ért célba. Tóth Gyula 800 méteren (2:04,30) hetedik helyezést hozott a szakosztálynak, az U23-asok viadalán pedig Varga Patrik 53,64 méterrel negyedik lett kalapácsvetésben. A versenysorozat július elején Székesfehérváron zárult, itt négy serdülő atléta indult pápai színekben. Az újoncok között Áldozó Botond 600 méteren aranyérmet nyert. Marton Viktória szintén 600 méteren ugyancsak az élen végzett. 1500 méter akadályon két pápai lány állt a rajtvonalhoz, Sztupák Laura harmadikként, míg Nagy Zsófia negyedikként ért célba.

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!