Sport

2014.12.04. 17:25

Idén is rallye-t hoz a Mikulás!

Veszprém - A hétvégén rendezik a tizennyolcadik Mikulás Rallye-t, melyre több mint százan adták le a nevezésüket.

Heffler Péter

Ismét elszaladt egy esztendő - szinte gyorsabban mint ahogy a versenyautók száguldanak - és a rallye bajnokság végeztével újra találkozhatnak a versenyzők és a rajongók Veszprémben, hogy immár tizennyolcadik alkalommal részesei legyenek annak a közös élménynek, melyet úgy hívnak, Mikulás Rallye.

A szervezők idén is sokat munkálkodtak azon, hogy mind a pilóták, mind a pályák szélére kilátogató közönség számára nagy élményt jelentsen az idei száguldás. Lakatos Róbert biztosított mindenkit, hogy jó minőségű, tempós, ugyanakkor biztonságos pályákkal várják az érdeklődőket.

A Mikulás Rallye ugyan csak egy önfeledt játék, szórakozás, és sokan úgy tekintenek rá, mint év végi baráti autózásra, mégis minden rallye-őrültnek piros betűs alkalom a száguldásra a naptárában.

- Bevallom, amikor megfogant az ötlet, nem hittem benne, és egyáltalán nem vártam, hogy nagy érdeklődés lesz a Mikulás Rallye iránt - mesélt a kezdetekről Lakatos Róbert szervező. - A verseny megrendezésének ötlete még édesapám, Lakatos Lajos fejéből pattant ki, mivel akkoriban már október elején véget ért a raliidény, és a következő a Salgó Rallye-val csak májusban kezdődött. Édesapám ötlete alapján a hosszú szünet, ami ilyenkor várt a versenyzőkre, ideális alkalmat kínált, hogy egy téli versenyre - mondta még Lakatos Róbert, majd kitért a verseny igazi varázsára. - A rallye szépsége, hogy bármilyen időjárási körülmény közepette űzhető. Mi is rendeztünk már versenyt hóban, ködben, vagy éppen ragyogó napsütésben úgyszintén. Mindegyiknek meg volt a maga egyedi hangulata. Nem csak a pilóták számára szeretnénk rendezni egy jó hangulatú versenyt, hanem a kilátogató nézőknek is nyújtani egy felejthetetlen élményt, ami arra sarkall mindenkit, hogy jövőre ugyanígy, ugyanitt - tette még hozzá Lakatos Róbert szervező.

A Mikulás Rallye-ra lehet, hogy csak egy önfeledt játékként,szórakozásként tekintenek, és sokaknak baráti autózást jelent csupán, ám az is biztos, hogy minden nevezőnek piros betűs alkalom a száguldásra a naptárában.

Kattintson a képre a részletekért:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!