Sport

2014.09.27. 16:13

Idegenben nyert a Veszprém a Bajnokok Ligájában

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyitányán az orosz Csehovszki Medvegyi otthonában biztos győzelmet aratott az MKB-MVM Veszprém.

B. Virág Rita

Csehovszki-MKB-MVM 32:37 (17:19)
Góllövők: Gyereven 9, Kotov 6, Csernoivanov 5, Kovaljov 4 (3), Selmenko 4, Zsitnyikov 2, Andrejev 2, Kornyev 1, ill.Ilics 11 (7), Ugalde 8, Sulic 7, Marguc 4, Nilsson 2, Chema 1, Iváncsik 1, Ruesga 1, Zeitz 1.
KIállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 7/7.

Oroszországban kezdte meg a 2014/15-ös Bajnokok Ligája szezont az MKB-MVM Veszprém KC. A társaság viszontagságos utazás után ért célba, a Moszkvától hatvan kilométerre fekvő Csehovszkiba. A nagyjából egy órás távolságot három óra alatt sikerült megtenni a reptérről, miután az orosz vendéglátók egy állítólagos vasútépítésre hivatkozva a belváros felé kerültek, s így dugóba került a vendégeket szállító busz. Miután jóval később értek a szállásra a bakonyiak, az esti edzés is elmaradt.

Fotó: Ary György

A mérkőzésre szerencsére időben odaért mindenki. A hazaiak nem sokat foglalkoztak a tavaly a legjobb négy közé jutott veszprémiek bemutatásával, nagyjából minden második játékos neve hangzott el. Az orosz gárda kezdte az összecsapást, de az MKB szerezte az első találatot: Nagy harcolt ki hétméterest, amit az előző BL kiírás gólkirálya, Ilic magabiztosan értékesített. Kotov egy betörést követően azonnal egalizált, majd Ilic újabb gólt ért el, megint hetesből. A házigazdák egyenlítő akciója dugába dőlt, miután Mikler bravúrral hárított, Sulic viszont nem hibázott (1:3). Nagy a rohanás, mindkét oldalon több hiba is becsúszott, majd Kotov ütemtelen lövésére Marguc megszerezte első nemzetközi találatát a Veszprém színeiben. Sulic kiállítását kihasználva egyenlített a Medvegyi (5:5). Hiába szerzett rendre előnyt a vendégegyüttes, a Csehovszki újra és újra egyenlített. A félidő derekához érve Sulic már a második két percét gyűjtötte be, Ilic hatalmas bombája pedig a kapufáról pattant a hálóba, Nilsson parádés góljával pedig már három volt közte (17. perc: 8:11). A vendéglátók persze nem adják fel, Gyereven duplája és Kovaljov gólja után Gramsz védett kétszer is, majd Selmenko lövése után ismét egyenlő volt az állás (12:12). Egyik csapat védelme sem állt a helyzet magaslatán és nagy volt az iram is - teniszmeccsen érezte magát az ember, ide-oda kapkodhattuk a fejünket. Csernoivanov kiállítását kihasználva kettővel meglógott a Veszprém és ez a félidő végéig már nem is változott.

Fotó: Ary György

Szünet után az MKB gyorsan állva hagyta ellenfelét, Ilic ésMarguc góljaival pillanatok alatt tetemesre nőtt a vendégek előnye (19:26), ráadásul előbbi a 38. percben már tizedik góljánál tartott. Az öt perces orosz gólcsendet Gyereven törte meg, Ugalde pedig ötödik gólját szerezte (20:28). Mikler fantasztikus pillanatai következtek, a magyar válogatott kapusa egy percen belül két hétméterest is hárított, ráadásul két ziccert is megfogott. A házigazdákat azonban ez sem törte meg, Csernoivanov tett pontot az újabb négy perces góltalanság végére. Sulic két szép gólja után harmadik két percét is megkapta, már csak a lelátóról nézhette tovább az összecsapást. Szerencsére Gyereven nagyszerű góljaira mindig érkezett veszprémi válasz, az utolsó percek magabiztos bakonyi előnyről indultak (53. perc: 26:34). Az oroszok igyekeztek minél közelebb férkőzni a magyar bajnokhoz, amely ebben az időszakban már nem összpontosított annyira, így öt gólra felzárkózott a Medvegyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!