Sport

2014.11.23. 08:05

Hősies pápai pontmentés botrányos játékvezetés mellett

A hosszabbításban, tizenegyesből szerzett góllal tartotta otthon az egyik pontot a Lombard Pápa a Budapest Honvéddal szemben a labdarúgó NB I 15. fordulójában szombaton este. A mérkőzés minden bizonnyal a sorsdöntő bírói ítéletekről marad emlékezetes.

Polgár Tibor

Lombard Pápa–Budapest Honvéd 1:1 (0:0)
Perutz Stadion, 500 néző. Vezette: Pintér Csaba (Huszár, Farkas).
Lombard Pápa: Szűcs – Nagy T., Csizmadia, Bogunovic, Frizoni – Zulevs, Tóth G., Sluka, Csilus – Popin, Waltner. Vezetőedző: Lengyel Ferenc. Budapest Honvéd: Kemenes – Baráth, Ignjatovic, Kosnic, Vidovic – Godoy, Hidi, Vécsei, Holender – Youla, Prosser. Vezetőedző: Csábi József.
Csere: Csilus helyett Faggyas a 45., Sluka helyett Király a 65., Nagy T. helyett Benkő a 79., illetve Prosser helyett Traore a 46., Holender helyett Job a 71., és Youla helyett Czár a 78. percben.
Gólszerző: Csizmadia a 94. (11-es), illetve Baráth az 56. percben.
Sárga lap: Csilus a 18., Frizoni a 46., Szűcs a 75., illetve Hidi a 34., Godoy a 41., és Czár a 89. percben. Kiállítva: Waltner a 32. percben.

A kiesőzóna közelében lévő két csapat késő esti találkozója Honvéd-lehetőségekkel indult, Szűcsnek nem sokkal a kezdő sípszó után egy távoli kísérletet, míg a 12. percben egy közeli próbálkozást kellett védenie. Egy minutummal később Sluka 17 méterről megeresztett löketébe Waltner középen beletette a lábát, Kemenes résen volt. A 16. percben Godoy egy remek indítással kilépve egyedül törhetett kapura, azonban a lövés pillanatában Nagy Tamás beérte a vendégek szélsőjét és mesteri becsúszással szögletre mentett.

Egy-két keményebb belépőt leszámítva csendesen csordogált a játék, mígnem Pintér Csaba játékvezető egy meghökkentő és érthetetlen ítélettel alaposan belenyúlt a meccsbe. A 32. percben Waltner és Kosnic csatázott a Honvéd tizenhatosán belül, majd az alapvonal közelében a szerb védő ráesett a már földön fekvő pápai csatárra, aki lelökte magáról ellenfelét, a bíró pedig egyből piros lapot adott a rutinos támadónak. A 48. percben egy pontrúgás után kisebb kavarodás alakult ki a Lombard kapuja előtt, aminek a végén Csizmadia a gólvonalról fejelte ki a labdát.

A fordulást követően az emberelőnyben lévő fővárosiak igyekeztek dominálni, több-kevesebb sikerrel. Az 56. percben Kosnic 26 méteres szabadrúgásból telibe találta a bal kapufát, a kipattanó éppen Baráth Botond elé került, aki néhány lépésről a hálóba bólintott, 0:1.

Tíz perccel később Szűcs kivédte Traore ziccerért, majd nem sokkal később az elefántcsontparti csatár egy szép támadás végén tíz méterről, kapásból a felső lécre emelt. Aztán az NB I legjobb hálóőre Godoy és Youla ordító helyzeténél is hatalmas bravúrt mutatott be, amivel életben tartotta a Lombard Pápa esélyeit a pontszerzésre. A kispestieknek még volt két veszélyes fejesük, a 88. percben pedig Bogunovic távoli, megpattanó szabadrúgása után Kemenes a léc alól piszkálta ki a labdát.

Aztán a ráadás perceiben jött a slusszpoén, ugyanis a játékvezető némi hezitálást követően – egyébként tévesen – tizenegyest ítélt Popin és Hidi tizenhatoson belül történt találkozója miatt. A büntetőt Csizmadia Csaba higgadtan a kapu bal oldalába emelte a 94. percben, 1:1. A bakonyaljaiak egy órát emberhátrányban futballozva és hősiesen küzdve kiharcolták a számukra rendkívül fontos egy pontot.

Edzői értékelések:

Lengyel Ferenc: A kiállításig két egyenrangú csapat küzdött a pályán. Minden elismerés megilleti a játékosaimat, akik az elmúlt két hétben nagyszerűen dolgoztak, a mostani meccsen pedig emberhátrányban is példaértékűen harcoltak és sikerült egyenlítenünk – ez önmagáért beszél. A szünetben azt mondtam az öltözőben, akár meg is nyerhetjük a meccset, de sajnos gólt kaptunk, és onnantól már csak a döntetlenre játszottunk.

Csábi József: Egy többször megnyert mérkőzésen veszítettünk el két pontot. A második félidőben kivégezhettük volna a hazaiakat, helyzetek tömkelegét hagytuk kihasználatlanul. Hozzáteszem, egyenlő létszám mellett is nekünk voltak nagyobb lehetőségeink. Tanulságos meccs volt, saját magunkat kell okolnunk a győzelmünk elmaradásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!