Sport

2014.09.16. 18:53

Héttel is vezetett a Tatabánya, majd jött egy fantasztikus fordítás

Annak ellenére, hogy pocsékul kezdett és már hétgólos hátrányban is volt, a Tatabányát is legyőzte a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I-ben. A csapat kedden negyedik bajnoki sikerét aratta.

Horváth Gábor

BKSE-Tatabánya 26:23 (12:11)
Balatonfüred, 500 néző. V.: Dobrovits, Tájok.
Balatonfüredi KSE: Székely – SZÖLLŐSI 6, Vilovski 1, BÁNHIDI 2, Kis, ZDOLIK 7, Kovacsics 1. Csere: Komendánt (kapus), Grigoriev 3 (2), Gábori 2, Juhász K., Faluvégi 2, LIGETVÁRI 1, Lelkes 1, Németh. Edző: Csoknyai István.
Tatabánya: Paul – PÁSZTOR 6 (2), Diaz 2, Peric, Mazák 2, Bodó 2, TÖRŐ 6 (1). Csere: Babasafari (kapus), Katzirz 1, Dénes, Mousavi, JUHÁSZ Á. 4. Edző: Vladan Matic. Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/2, illetve 7/3.

Két hibátlan együttes nézett farkasszemet egymással, emellett két fiatal játékoskeret (igaz, a vendégeknél több rutinos róka is akadt) és két fiatal szakvezető. Csoknyai István és Vladan Matic ráadásul nagyon jól ismeri is egymást, hiszen évekig dolgoztak együtt a magyar válogatott mellett. Remek hangulat, lelkes publikum fogadta a csapatokat.

Vilovski kétperces kiállítása adta meg a meccs alaphangját, Törő büntetőjét Székely azonban szép mozdulattal megfogta. Diaz szerezte a találkozó első gólját, Bánhidi egyenlített. Hazai oldalon is kimaradt az első hetes, Szöllősi próbálkozását rúgta ki Paul.

Ezt követően meg is torpant a BKSE, a 8. percben 1:4-et mutatott az eredményjelző. Zdolik unta meg az eredménytelenséget és akasztott hatalmas gólt a vendégkapuba. A másik oldalon azonban nem sokkal később Pásztor duplázott, négy találatra nőtt a Tatabánya előnye, 3:7. A fürediek körülményesen támadtak, a vendégek pedig igyekeztek ezt gyors támadásokkal kiaknázni. Csoknyai időt kért. Ennek ellenére újabb két Tatabánya-gól következett, 15. perc: 3:9.

Nagy bajban volt a BKSE. Hiába cserélt Csoknyai, a hazaiak csak nem akartak kijönni a hullámvölgyből, miközben Diazék egyre inkább felpörögtek. Már hét gól volt a hátrány, amikor a BKSE 10 perc szünet után ismét a kapuba tudott találni, Kovacsics volt eredményes. Faluvégi szerzett szép gólt, majd Zdolik lopott labdát, s máris valamivel jobban festett az eredményjelző, 20. perc: 6:10. Most a vendégeken volt az időkérés sora.

Négy hazai találat született zsinórban, sőt Zdolik megszerezte ötödik gólját is, 23. perc: 8:10. Pásztor hetese törte meg a vendégek rossz szériáját, de újra szoros volt a meccs. Emberelőnyben tovább zárkózott a BKSE, amely a 27. percben Szöllősi révén egyenlített, 11:11. Komendánt kivédte Pásztor hetesét, majd nem sokkal később már a hazaiaknál volt az előny.

Fordulás után Katzirz egyenlített. Úgy tűnt, a csapatok véget vetnek a rohanásnak és óvatosabban, nyugodtabban kézilabdáznak. Az első játékrész megmutatta, mindkét félnek van mitől tartania.

A 37. percben két góllal (15:13) vezettek a hazaiak, akik egyre hatékonyabban védekeztek. Grigoriev büntetőből növelte tovább a különbséget. Pásztor és Törő hozta közelebb a Tatabányát. A vendégek is igyekeztek szorosabban zárni, s ennek meg is lett az eredménye, Törő villámgyorsan duplázott és egyenlített, 45. perc: 17:17.

A Balaton-partiak irányítottak, s általában vezettek is, de egy-két gólnál nagyobb különbséget nem tudtak kialakítani.

A hazaiak (balról: Szöllősi, Vilovski, Bánhidi és Ligetvári) a második félidőben igazán kemény falat húztak a kapujuk elé (Fotó: Penovác Károly)

Tíz perccel a vége előtt 22:20-at mutatott az eredményjelző. Szöllősi rázta meg magát, háromra nőtt az előny. Székely védése után egyre közelebb került a Füred a győzelemhez.

Juhász szépített két és fél perccel a vége előtt, 25:23. Grigoriev kihagyta a hetest, de nem lett belőle baj, a hajrában Ligetvári vitte be a kegyelemdöfést a Tatabányának.

Csoknyai István: - Idegesen, kapkodva kezdtünk, gyermeteg hibákat vétettünk. Látszott a csapaton, hogy lámpalázas a hazai pálya miatt. Akkor kezdtünk el eksztázisban játszani, amikor a vendégek nagyobb előnyt szereztek. Ezt követően is voltak hibáink, de összességében megfelelően teljesítettünk. Gratulálok a csapatnak.

 

Elbúcsúztatták Pásztor Istvánékat

A füredi egyesület a mérkőzés előtt ünnepélyesen elbúcsúztatta három nyári távozóját, Pásztor Istvánt, Kovács Györgyöt, és Tombor Csabát. A hazaiak a rutinos játékosok mellett fiatal kéziseket is köszöntettek, Győri Mátyás, Ligetvári Patrik, Nemes Richárd és Deák Máté tagja volt az idei U-18-as Európa–bajnokságon ezüstérmes válogatottnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!