Sport

2014.07.19. 19:35

Hegyifutó specialista

A nemrégiben megrendezett hegyifutó Európa-bajnokságon első alkalommal vehetett részt veszprémi atléta. Fonyó Sándor nem vallott szégyent a komoly fizikai állóképességet igénylő megméretésen, hiszen a mezőny közepén ért célba.

B. Virág Rita

A franciaországi Gapben rendezték meg az idei hegyifutó Európa-bajnokságot, ahol összesen huszonhat nemzet legjobbjai képviseltették magukat. Valamennyi ország három indulót nevezett, így csapatban is összemérték erejüket a résztvevők.

Hazánkat Szabó Sándor, Pelsőczy Attila, valamint a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója, Fonyó Sándor képviselte.

A rendkívül technikás pályán, ahol egy körön belül 250 méter fel és le volt a szintkülönbség, a magyar válogatott eddigi legjobb eredményét érte el Szabó Sándor, aki a 29. helyen végzett. A veszprémi fiú sem vallott szégyent, hiszen az 54. helyen ért célba.Koós Hutás László edző tanítványa ugyan egy nem várt sérülés után került be az utazó csapatba, de reményét fejezte ki, hogy kitartása és teljesítménye meggyőzte a vezetőket arról, miszerint a világbajnokságon is ott a helye.

A Szabó Sándor, Pelsőczy Attila (48. hely), Fonyó Sándor összetételű trió összetettben az előkelő 11. helyen zárta a kontinens vetélkedőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!