Sport

2014.08.27. 10:45

Hazai pályán kezdi a szezont a veszprémi futsalcsapat

Rengeteg rajongó számára jelent nagyszerű hírt: jövő héten útjára indul a futsallabda a 2014/2015-ös szezonban, amelynek egy erős, egységes és (éremre) éhes Veszprém vág neki.

Horváth Gábor

Míg néhány évvel ezelőtt viszonylag kevesen ismerték a sportágat a megyében és a városban, addig ma már rendszeresen több százfős közönség vándorol ki hétfő esténként a Március 15. úti sportcsarnokba.

Ha lehet így fogalmazni, az 1. Futsal Club Veszprém az előző évadban lett felnőtt. A profi, a játék minden csínját-bínját ismerő Madarász János edző amatőr és/vagy nagypályás játékosokból olyan csapatot rakott össze, amely a nagyokat is megszorítva negyedik helyen zárt az NB I-ben.

A Veszprém jövő héten hazai környezetben kezdi meg a 2014/2015-ös bajnoki szezont az élvonalban. Az egyik újonc lesz az ellenfele.

– Hogy sikerült a felkészülés? – kérdeztük az elmúlt hetekről a bakonyiak mesterét.

– Remekül. Eredményes heteket tudhatunk magunk mögött, a fiúk keményen, alázatosan edzettek. Sajnos a sérülések most sem kerültek el minket. Két új emberünk, Németh Péter és Bánfalvi Balázs sincs bevethető állapotban egyelőre, de bízunk benne, hogy hamarosan mindketten felépülnek és az együttes erősségei lesznek.

Madarász Jánosék motiváltan várják a bajnoki rajtot, a csapat jövő hétfőn kezdi meg az idényt (Fotó: Penovác Károly)

– A sérülésekkel tavaly sem volt éppen szerencséjük.

– Hát igen, ráadásul pont a legfontosabb időszakban, a rájátszás végére fogytunk el. Az elődöntőben, a Berettyóújfalu elleni idegenbeli meccsre öten maradtunk, de a maximumot nyújtottuk és így is helytálltunk.

– Visszatérve kicsit az előző idényre, akkor teljesen más helyzetben volt. Ismerkednie kellett a játékosokkal, a játékosoknak pedig a sportággal. Most viszont már egy kész csapat áll rendelkezésére.

– A kész csapat kifejezés azért erős túlzás, de valóban, az előző szezon a tapasztalatszerzésé volt. Azért jöttem, hogy kijavítsam a hiányosságokat és óriási szerencsém volt, hogy olyan játékosokkal dolgozhattam és dolgozhatok, akik szeretnek tanulni. Olyan sikertörténet áll mögöttünk, amire csak kevesen számítottak.

– És milyen út áll önök előtt?

– Most a játékunk fejlődésén van a hangsúly. Vetélytársaink közül többen napi kettőt edzenek, mi heti ötöt, mégis egyre jobban megközelítjük őket. Ehhez rengeteget kell dolgozni, de alázatos munkával odaérhetünk. Készülünk arra, hogy az ellenfelek idén már jobban oda fognak figyelni ránk. Azt várom, hogy többet birtokoljuk a labdát, kevesebb technikai hibát kövessünk el és ha elmegyünk 3-4 góllal, ne vigyen el minket a hév, taktikusan fárasszuk ki az ellenfelet. A lendület és dinamizmus megvan, a tapasztalat azonban még sok esetben hiányzik és ez azt eredményezni, hogy sok labdát veszítünk.

– Első idei ellenfelük az újonc Békéscsaba lesz.

– Jó a sorsolásunk, a Békéscsaba után a Rubeola csapatával, majd a Vasassal találkozunk. Mindegyik meccsen kötelező a győzelem, persze ezt a sportban kockázatos kijelenteni, a terv mindenképpen az, hogy kilenc pontunk legyen a sorozat végén. Szeretnénk túlszárnyalni a tavalyi helyezésünket, a dobogó a célunk és azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy az érmünk a bronznál fényesebben csillogjon.

– Bizonyára idén is rengetegen buzdítják majd a csapatot a hazai meccseken.

– Igazából erre vagyok a legbüszkébb, sikerült Veszprémben megszerettetni a futsalt. Szeretnénk a folytatásban is kiszolgálni ezt a nagyszerű közönséget, amely hatalmas erőt ad nekünk. Nem fogunk mindig jól játszani, de az biztos, mindent megteszünk azért, hogy a kilátogató emberek jól szórakozzanak.

 

Tatai József a válogatottban

A veszprémiek egyik húzóembere, Tatai József meghívót kapott a magyar futsal-válogatottba, amely a héten barátságos felkészülési mérkőzéseket játszik. Madarász János elmondta: nagyon büszke a csapat válogatottjaira (Gulyás és Vas az U-21-es nemzeti együttes tagja), szerinte Tatai már tavaly kiérdemelte volna a meghívót. A 1. FCV nyáron három új játékost igazolt, Németh Pétert, Bánfalvi Balázst és Vas Ádámot, a fiatal Cseh Ádám pedig a Veszprém FC USE kötelékéből érkezett a futsalosokhoz. A bakonyiak hétfőn 18.30-kor a megszokott helyszínen, a Március 15. úti sportcsarnokban fogadják a Békéscsaba csapatát. A belépés továbbra is ingyenes a mérkőzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!