Sport

2014.07.29. 12:50

Hat országból érkeztek Almádiba a sakkozók

Balatonalmádi - Százharminchat sakkozó ült asztalokhoz a 19. Pannónia-Ramada kupa hagyományos nemzetközi versenyen.

Novothny Ottó

A sportág hazai képviselői mellett osztrák, angol, spanyol, ukrán, szlovák, francia sakkozók is neveztek a népszerű rendezvényre.

A sportolók kiváló körülmények között, a Pannónia kulturális központ légkondicionált termeiben adhattak számot felkészültségükről. Fáncsy Imre főszervező elmondta, hogy az A és a B csoportban is magas színvonalú mérkőzéseket láthattak az érdeklődők. Érdekesség, hogy mindkét kategóriában külföldi sakkozó vihette haza a győztesnek járó trófeát.

A főversenyben izgalmasan alakult a játék, hiszen az első hat helyezett azonos pontszámot gyűjtött, mindez a spanyol FIDE mesternek kedvezett, aki öt, nála erősebb nemzetközi mestert utasított maga mögé. A legjobb Veszprém megyei sakkozónak járó elismerést Buzás Bertalan érdemelte ki.

A villám versenyt, ahol egy-egy parti mindössze öt percig tartott, Zentai Péter nyerte meg, aki a tavalyi bajnok Bódi Tibort előzte meg.

Végeredmény, A csoport (80 induló): 1. Cabezas (spanyol), 2. Galyas, 3. Nagy, 4. Zsirai, 5. Péczely, 6. Szalánczy (valamennyien 5.5 pont). B csoport (56 induló): 1. Marcu (ukrán) 6.0, 2. Szunyogh 5.5, 3. Firnigel 5.5. Villámverseny (21 induló): 1. Zentai 8.0, 2. Bódi 7.5, 3. Medvegy 6.5.

Különdíjak. A legjobb fiatal (1996. 01. 01. után született): Zsirai Péter. Legjobb szenior: Kende György. Legjobb női sakkozó: Medvegyné Balogh Emese. A résztvevők természetesen jelezték, hogy jövőre is szívesen jönnek, az immár 20. nemzetközi sakkversenyre Balatonalmádiba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!