Sport

2014.07.24. 16:05

Három napos tájfutás ezen a hétvégén a Bakonyban

Veszprém - A hétvégén rendezi a Bakonyban a Veszprémi Tájfutó Club hagyományos nyári nemzetközi tájfutó fesztiválját, a Transmoduls Pannon Tájfutó Napokat.

Horváth Gábor

Az előkészületekről Szabó András versenyigazgatót kérdeztük.

- A verseny idén háromnapos lesz. Pénteken 17 órakor egy rövidtávú futammal kezdünk Zirc belvárosában. A pörgős pályákat különleges helyszínekkel igyekszünk feldobni, így lesznek ellenőrző pontok. A verseny másik két futamának a Szépalma Hotel és Ménesbirtok ad otthont, ahol szombaton és vasárnap normáltávú verseny lesz, a kezdési időpont mindkét napon 10 óra. Itt egy klasszikus bakonyi terep vár a mezőnyre: a Som-hegy és a Kőris-hegy közötti területről első alkalommal készült tájfutó térkép. A szombati verseny az F65 kategóriában egyben Tüskés Endre emlékverseny, ahol az elhunyt sportigazgató kortársai a Tüskés család által felajánlott vándorserlegért küzdenek majd, immár tízedik alkalommal.

A hétvégén a Bakony környékét veszik birtokba a tájfutók (Fotó: Zwicker Tamás)

- Milyen mezőny várható?

- Több, mint 300 versenyző nevezését regisztráltuk a 35 kategóriában, amely felöli a tízévestől a hetvenöt évesig valamennyi korosztályt. Összesen kilenc ország (a hazaiak mellett cseh, finn, horvát, lengyel, osztrák, portugál, svájci, szlovák) sportolói jelentkeztek. Remélhetőleg szokás szerint sűrűn halljuk majd a nevüket az eredményhirdetéskor a veszprémi indulóknak. Legnagyobb esélyeseink a fiatal utánpótlás és a szenior kategóriákban találhatók. Érdekesség, hogy a teljesen laikusok számára is készültünk a nyílt kategória meghirdetésével. Ebbe akár a helyszínen is lehet kedvezményes áron nevezni, és a pályát is úgy tűztük ki, hogy a hétköznapi emberek térképolvasási ismereteivel is teljesíthető legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!