Sport

2015.02.25. 19:45

Harcra készen várja a nehéznek ígérkező tavaszt a Lombard Pápa

Az öltözőben nem akarom meghallani a kiesés szót. Arra kell törekednünk, hogy lehetőleg minél előrébb végezzünk a tabellán – jelentette ki Szűcs Lajos, a labdarúgó NB I tavaszi folytatására készülő Lombard Pápa csapatkapitánya a klub szerda délutáni szurkolói ankétján.

Polgár Tibor

A téli szünet után a hétvégén ismét útjára indul a labda az élvonalbeli pontvadászatban. Az idénykezdetek előtt a pápai futballklub hagyományosan baráti beszélgetésre invitálja a drukkereket, melynek során a vezetőség tart egy rövid tájékoztatót, a vezetőedző beszámol a felkészülési időszakról és a kitűzött célokról, bemutatkoznak az új játékosok, megszólal a csapatkapitány, és a szurkolók is feltehetik a kérdéseiket. A szerdai szurkolói ankét felvezetésében Szemán György klubigazgató felelevenítette: a Lengyel Ferenc vezetőedző által a tavalyi év végén megfogalmazott irányvonal, azaz a csapat fiatalítása és gyorsítása mentén láttak hozzá a játékoskeret átalakításának.

– Nagyon nehéz tavasz elé nézünk, kemény harc lesz majd a bennmaradásért, de nagyon bízunk benne, hogy a következő szezonban is NB I-esek leszünk – hangsúlyozta Szemán György.

Szemán György köszöntői a szurkolókat az idényindító ankéton. Mellette balra Lengyel Ferenc, jobbra Szűcs Lajos (Fotó: Polgár Tibor)

Lengyel Ferenc először is rámutatott, ha a Lombard arányaiban úgy teljesít majd tavasszal, mint tette azt ősszel, akkor a csapat nagy valószínűséggel kiesik az első osztályból. Tehát az együttesnek javulnia kell, és ő maga ennek szellemében tett javaslatokat a téli erősítésre. A vezetőedző bevallotta, az átigazolási időszakban több nagyobb nevű futballistát is megkerestek, azonban egyik részük nem akart Pápán futballozni, a többiek szerződtetésére pedig nem voltak meg az anyagi lehetőségei a bakonyaljai klubnak. – A keretünk talán túl fiatal lett. Ez azért alakulhatott így, mert a látókörünkbe került fiatalok tehetségük alapján elnyerték a tetszésünket – fogalmazott a szakvezető, majd kitért a csapat felkészülésére.

– Körülbelül ötven edzésen és hét edzőmeccsen vagyunk túl. A tesztmeccsek eredményeiből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, majd szombaton kiderül, hogyan sikerült valójában a felkészülésünk. A játékosok 95-96 százalékot teljesítettek a télen, tehát teljes nyugalommal állítom, hogy a csapatom saját tudása szerint becsülettel felkészült a bajnokság folytatására. Nyugodt lelkiismerettel állunk ki a Kecskemét elleni mérkőzésre – jegyezte meg Lengyel Ferenc. Hozzáfűzte, meggyőződése szerint a mostani Lombard Pápa jobb az őszinél, ugyanakkor látni kell, hogy a riválisok is erősödtek.

Szűcs Lajos csapatkapitány kiemelte, az öltözőben nem akarja meghallani a kiesés szót, és azt sem szeretné, hogy a bennmaradás legyen a téma, sokkal inkább előre kíván tekintgetni a tabellán. Mint mondta, Lengyel Ferenc nincs könnyű helyzetben, hiszen még az utolsó pillanatokban is csatlakoztak játékosok a kerethez. A szurkolói ankéton bemutatkoztak a Lombard új labdarúgói, valamint Gracza Tibor, az új pályaedző is szólt néhány szót a jelenlévőkhöz. Az összejövetel végén a drukkerek is feltették kérdéseiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!