Sport

2017.03.01. 17:40

Több száz gyermek tette próbára tudását Veszprémben, a grundbirkózás országos döntőjében

Veszprém - Közel ötszáz kisgyerek mérette meg magát a grundbirkózás diákolimpiai országos döntőjében, amelynek Veszprém adott otthont. Megyénket is képviselte egy iskola.

Horváth Gábor

Korábban beszámoltunk róla, a veszprémi Március 15. úti sportcsarnok adott otthont a grundbirkózás diákolimpiai országos döntőjének. A sportág ebben a tanévben tért vissza a diákolimpia műsorára, és máris nagy a sikere, 1500 gyermek indult el rajta, s közülük közel ötszázan kerültek fináléba.

Az eseményen I. (6-8 évesek) és II. korcsoportos (9-10 évesek) tanulók szálltak küzdelembe a győzelemért. A kicsiknél egy Veszprém megyei intézmény is kvalifikálta magát, a sümegi Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola tanulói most debütáltak a sportágban, így elsősorban a tapasztalat- és élményszerzés volt a céljuk a rendkívül erős mezőnyben. A lányok a hetedik, a fiúk a 12. helyen végeztek.

Eredmények, a dobogósok:

I. korcsoport, leány: 1. Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola (Miskolc), 2. Paksi Deák Ferenc Általános Isko-la (Paks), 3. Pollack Mihály Általános Iskola (Kazincbarcika).

Fiú: 1. Budapest XX. Kerületi Gyulai István Általános Iskola, 2. Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola (Budapest), 3. Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda (Orosháza).

II. korcsoport, leány: 1. Gyarmati Dezső iskola, 2. JÁI Bercsényi Általános Iskolai Tagintézmény (Jászberény), 3. Erőss Lajos Református Általános Iskola (Püspökladány).

Fiú: 1. Budapest XX. Kerületi Gyulai, 2. Gyarmati Dezső iskola, 3. Dél-Zselic Általános Iskola Nagydob-szai Általános Iskolája (Nagydobsza).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!