Sport

2014.08.31. 13:45

Háború helyett gála - Az MKB-MVM Veszprém nyerte a Szuperkupát

Nem adott esélyt ősi riválisának a veszprémi csapat, amely kiütötte a Pick Szegedet a férfi kézilabda Szuperkupán. Az újak és a régiek is remekeltek. Volt sérülés és piros lap is... Élőben, a helyszínről tudósítottunk.

Horváth Gábor

18:50: Itt a vége: 33:24. Simán szerezte meg a Szuperkupát a Veszprém!

18:47: a közönség felállva tapsol. Hát igen, ez sima volt. A szezon még hosszú, de úgy tűnik, a Pick idén egy tapodtat sem közelített a bajnoki és kupacímvédőhöz.

18:43: Zeitz kap piros lapot. A magyar rangadóhangulatot kiválóan felvevő német harmadik kétperces szabálytalanságát követte el, majd némi morgolódás után lecsüccsent a lelátó első sorába.

18:42: Robledo, majd Ancsin lő távolról szép gólt. A bakonyi védekezés érthetően már kevésbé szoros, a találatok azért megvannak, Marguc nyolcadszorra eredményes, 54. perc: 30:20.

18:37: Pastor a kispad mögött helyet foglaló Lékaival beszéli meg az egyik hetes jogosságát. A sérült irányító tisztelettudóan bólogat. A Szeged kicsit összekapja magát.

18:33: Kezdődik a gála. Mikler spárgával véd, majd az akció végén Nagy Laci emel elegánsan a szegedi kapuba. A vendégek legszívesebben már most befejeznék a meccset.

18:30: 45. perc: tíz gól a különbség (25:15). Marguc hetese után a közönség hangosan számol: 1., 2., 3., ...10., 10., 10.

18:27: Miklert máris megkedvelték a veszprémi szurkolók. A kapus a megkedveltetés legjobb eszközéhez nyúlt: egy támadáson belül két ziccert védett, majd a hetest is megfogta. Vranjes is csak úgy tudott a hálóba találni, hogy Mikler épp a padon ült emberhátrányos lecserélése miatt.

18:21: Egyre nagyobb a különbség a két csapat között, Ugalde lő gólt, 38. perc: 21:13. Egy újabb Ugalde találat után Pastor időt kér, emberelőnyben van a Pick, de ez sem látszik. A becsület maradt a tét a vendégeknek. Kupát itt már nem szereznek...

18:17: Kallman maradt lent a földön. Látszik, hogy nagy a baj. A Tisza-partiak svéd légiósa a bokáját fájlalja, úgy kell letámogatni. Jobbulást neki!

18:12: Ilic góllal indult a második félidő. A szegedi kapuban Sierrát váltó fiatal Wysomirszki ziccert védett, Balogh pedig hetesből szépített, 19:13. A következő büntetőt Mikler megfogja, és a kipattanót is...

Fotó: Penovác Károly

Az első játékrész alapján. A Veszprém jól pörög, a hibákkal együtt Ortega csapata gyorsan és hatékonyan kézilabdázik. A vendégek túl sok jót nem mondhatnak el önmagukról. Együttesük finoman fogalmazva is félkész, a játékosok gyakran néznek egymásra kérdő tekintettel, vagy fejcsóválva. Pastor sem túl nyugodt, a spanyol mester rendre majdnem beesik a pályára fiai produkciója láttán.

18:00: 17:12 a félidei eredmény. Vranjes talált be, Ortega időt kért, de újabb gól már nem született.

17:56: Amikor minden bejön... Sulic bokszolta a hálóba a labdát emberhátrányban, a horvát kapufás gólt öklözött, 29. perc: 17:10.

17:52: Zeitz is jól szállt be a küzdelembe, a gólpasszok mellett kétszer is úgy juttatta a kapuba  labdát, hogy szegény Sierra már csak a hálóból kipattanót látta.

17:47: Nilsson folyamatosan megjátszható, nem tudják megállítani a védők. Marguc hetes után 12:6 a 22. percben. Ancsin szórt be kettőt távolról Miklernek, de a másik oldalon nincs esélye a Szegednek, a bakonyiak ott verik meg őket, ahol akarják.

17:44: Friss erők a pályán. Mindkét mester cserélt, a bakonyiak svéd beállósa, Nilsson góllal nyitott, öt van közte, 10:5.

17:40: Feljött a Szeged. Ilyés találatával két gólra zárkózott a Pick, 16. perc: 7:5. A vendégek próbáltak szigorítani védekezésükön, de Sulicot ez nem zavarja, miközben a másik oldalon Zubai rongybabaként őrlődik a védők között, a horvát szokás szerint nagyon él a hatosvonal előtt. Az MKB két találattal válaszolt.

17:36: Sierra is bemutatta első védéseit, de a Párizsból érkezett spanyolnak nem volt szerencséje, a kipattanót Chema bevágta, 13. perc: 6:2. Pastor időt kért.

17:33: Félelmetes ez a veszprémi fal, magas, erős, mozgékony, a Pick nem is tud mit kezdeni vele.

17:31: Némi kapkodás után egyenlítési lehetőséghez jut a Szeged. Mikler védi Prodanovic hetesét. Marguc büntet a másik oldalon, 9. perc: 4:2.

17:28: Öt perc után jön az első vendéggól, Balogh Zsolt a szerzője.

17:26: Mikler először véd veszprémiként tétmeccsen hazai pályán, rögtön volt csapata ellen. Simán fogja Ilyés lövését. Ilic is bevágja, 2:0, Sierra még csak mozdulni sem tudott rá.

17:23: Elkezdődött a derbi. A kezdők, Veszprém: Mikler - Marguc, Nagy, Chema, Sulic, Ilic, Iváncsik G. Szeged: Sierra - Parrondo, Zubai, Ilyés, Blazevic, Kallman, Mindegia. Az aranymezben játszó bakonyiak szerezték az első gólt, Nagy Laci volt eredményes.

17:13: Az év első bevonulása is fergeteges. Gulyás Péter futott először pályára, zúg az aréna, amely majdnem teljesen megtelt. A kéziszövetség a játéktéren köszöntötte az U-18-as magyar kézilabda-válogatottat, amely nemrég ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon. Vastaps járt nekik!

17:10: Hamarosan kezdünk. A bakonyi B-közép már melegített, a pályán nem történt még semmi, mégis hatalmas hangorkánnal nyitották meg a drukkerek szezont. Mi lesz itt még...

17:08: A hazaiaknál Lékai Máté, Iman Jamali és Mirko Alilovic sérült. Ortega a fiatalok közül a kapus Borbély Ádámot és az átlövő Kancel Ottót nevezte.

17:04: A férfiak vették át a terepet. Mindkét csapat bőszen melegít. A szurkolók kedélyesen beszélgetnek. Rengeteg a pirosmezes, itt vannak még a zöldmezes győriek, és jöttek drukkerek Szegedről is.

16:27: A Győr azért behúzta, de egyáltalán nem könnyen. Az FTC nagy hátrányból állt fel, ám az ETO egy gólt megőrzött előnyéből. A győrieké lett a Szuperkupa.

16:18: Jelentjük a Fradi nem adta fel, s ez becsülendő. A fővárosiak két gólra csökkentették hátrányukat, öt perc van hátra.

16:12: Ahogyan lapunk is beszámolt róla, Mocsai Lajos lemondott a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. Ezt Veszprémben jelentették be sajtótájékoztató keretében. A szurkolókat megosztja a döntés, ahogyan Mocsai Lajos személye is. A szakember számos sikert elért, ám az utóbbi időben egyre többen támadták. Főképp azt követően, hogy nemzeti csapatunk nyár elején elbukott a Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőn. Jelenleg mindenki azt találgatja, ki lesz a tréner utódja...

16:06: Közben zajlik a Szuperkupa női része. A Győri Audi ETO fölényben van a Ferencvárossal szemben, jelenleg 24:18 az állás, a 45. percben járunk.

Egyértelműen mindkét együttes ácsingózik az idén először kiírt Szuperkupára, amelynek értékét növeli, hogy a legnagyobb vetélytárs testén keresztül vezet az út a megszerzéséhez.

A Veszprém nem csak a hazai pálya miatt esélyesebb, igaz, az aréna nagy előny a bakonyiaknak, a Szeged még sosem nyert ebben a csarnokban.

A Pick Szeged csapata vasárnap délelőtt egy Balaton-parti sétával hangolt a rangadóra. Fotósunk Balatonalmádiban kapta lencsevégre a második legjobb magyar együttes tagjait. Idén a másodikból elsők lennének, de ők is tisztában vannak vele, hogy ehhez rengeteget kell(ene) fejlődniük. Mindenesetre ma estére már okosabbak leszünk, melyik alakulat, hol tart a felkészültségben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!