Sport

2014.09.29. 20:01

Futsal: Gólnélküli döntetlennel zárult a dunaújvárosi bajnoki

Három fölényes győzelmet követően ezúttal csak gólnélküli döntetlenre futotta a 1. FC Veszprém NB I-es futsal együttesnek, amely képtelen volt feltörni a hősiesen védekező Dunaújváros hátsó alakzatát.

B. Virág Rita

Dunaújváros–1. FCV 0:0
Dunaújváros, 300 néző. V.: Takács (Bagi, Rábel).
DFDSE: Rigó – Szabó, Schrancz, Fekete, Szente. Csere: Juhász (kapus), Huber, Németh T., Aradi, Szauter, Nagy A., Czár, Apatini, Nagy R. Edző: Baranyai Pál.
1. FC Veszprém: Sárdi – Bényi, Németh P., Bánfalvi, Vas. Csere: Reveland (kapus), Finta, Tatai, Boromisza D., Gulyás, Tar, László. Edző: Madarász János.

A veszprémi futsalosok (a labdával Finta, középen Tatai) beszorították ellenfelüket, de gólt nem tudtak elérni a Dunaújvárosnál (Fotó: Penovác Károly)

A negyedik bajnoki forduló előtt Madarász János, a veszprémiek edzője arról beszélt, biztos benne, hogy az újonc újvárosiak bizonyítani szeretnék, jobb sorsra érdemesek. Ráadásul a házigazdákat egykori csapattársa, Baranyai Pál irányítja, régi barátjával néztek farkasszemet.

Az első perctől fogva fölényben játszott a dobogóra törő Veszprém az újonc otthonában. A vendégek gyakorlatilag egykapuztak, teljesen beszorították saját térfelükre az Újvárost. A házigazdák tíz méteren hősiesen védekeztek, s kontrákból igyekeztek veszélyeztetni. A bakonyiak viszont hiába vezették sorra a támadásokat, egyiket sem tudták gólra váltani.

Szünet után sem láthattunk gólt, helyzetet viszont annál többet.

A FCV kissé fásultnak tűnt, hiányzott játékából az igazi átütő erő, rendre eljutott az ellenfél kapujáig, azonban a labdát nem sikerült átpasszírozni a gólvonalon. A bakonyiak alaposan próbára tették az újvárosiak kapusát, Tatai, Finta, Gulyás is többször került nagy helyzetbe, de a hazai hálóőr biztosan állta a sarat. Sárdi Máténak is be kellett mutatnia több bravúrt, hogy megmentse góltól a csapatát, és szerencsére ő is kimagaslóan teljesített.

A Veszprém legközelebb csütörtökön lép pályára, akkor a tavalyi ezüstérmes Győri ETO otthonában szerepel.

 

Jelenleg első helyen áll a Veszprém

Négy forduló után három győzelemmel és egy döntetlennel, jobb gólarányának köszönhetően első helyen áll a Veszprém az NB I-es futsal bajnokságban. Madarász János tanítványai épp az előző kiírásban nagy meglepetésre bajnoki címet ünneplő Berettyót előzik meg, amely ugyancsak tíz pontot gyűjtött az eddigiekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!