Sport

2014.10.30. 17:27

Füredi újoncok a válogatottban

Némi meglepetésre végig szoros és izgalmas mérkőzést játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott Portugália ellen. Két balatonfüredi újonc mutatkozott be.

Horváth Gábor

A magyar férfi kézilabda-válogatott az új szövetségi kapitány, Talant Dusebajev első meccsén Portugáliát látta vendégül Miskolcon. A szakember a Balatonfüredi KSE csapatából két fiatalnak szavazott bizalmat, a beállós Bánhidi Bence kezdő volt, jó játékkal mutatkozott be, két gólt szerzett. Székely Márton a veszprémi Mikler Rolandot váltotta a kapuban, mindkettejük teljesítményét nagyban befolyásolta, hogy a magyar csapatnak a mérkőzés jelentős szakaszában voltaképpen nem volt védekezése.

Ami a többi füredit illeti, Zdolik Bencét nem nevezte a kapitány, Szöllősi Balázs pedig nem kapott játéklehetőséget. Az MKB-MVM Veszprém KC játékosai közül Mikler mellett a fontos gólokat szerző Gulyás Péter, Iváncsik Gergő és Schuch Timuzsin volt pályán.

A magyar válogatott 31:30-re nyert. Csapatunk 19:15-re vezetett a szünetben, de a portugálok a szünet után fordítottak, s a hajrában csak kínkeservesen tudtuk kiharcolni a sikert. Az Eb-selejtezők második körében vasárnap Kijevben az ukránok ellen játszunk.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!