Sport

2014.08.18. 08:50

Füredi kézilabdás tornagyőzelem

Megnyerte az orosházi III. Gyopárosfürdő Kupát a balatonfürediek NB I-es kézilabdacsapata. A BKSE a felkészülési torna döntőjében román vetélytársat győzött le.

Horváth Gábor

A Balatonfüredi KSE a román CSU Politechnika Temesvár ellen kezdte a háromnapos nemzetközi felkészülési tornát Orosházán. A mérkőzés 25:25-ös döntetlent hozott. Másnap két meccs várt a Csoknyai István vezette alakulatra. A váciakat magabiztosan győzte le a BKSE, míg a Cegléd ellen döntetlen született. Ez azt jelentette, hogy a Balaton-partiak döntőt játszhatnak, ellenfelük a román CSM Bukarest együttese volt. A fürediek végig vezetve, magabiztosan hozták a találkozót és nyerték meg a nyolccsapatos kupát.

A kupa gólkirálya a füredi Zdolik Bence lett, az átlövő 31 alkalommal talált a hálóba. A csapatban ezen a tornán mutatkozott be Kovacsics Péter, a junior válogatott szélső a múlt héten igazolt Füredre Csurgóról. Egy másik nyári (kölcsön)szerzemény, Iváncsik Tamás kisebb vádlisérülés miatt nem léphetett pályára Orosházán.

A Balatonfüredi KSE hétvégi eredményei: Temesvár–BKSE 25:25 (13:9), a fürediek legjobb góllövői: Szöllősi 9, Zdolik 6, Bánhidi 3. Cegléd-BKSE 21:21 (12:11), a legjobb góllövők: Zdolik 6, Szöllősi 4, Bánhidi 2. Vác–BKSE 27:32 (17:15), a legjobb góllövők: Vilovski és Kovacsics 7-7, Zdolik 6, Nagy 5. BKSE–CSM Bukarest 29:25 (16:12), a legjobb góllövők: Zdolik 13, Szöllősi 6, Kovacsics 4.

Az orosházi torna végeredménye: 1. Balatonfüredi KSE, 2. CSM Bukarest, 3. Vác, 4. Kragujevac, 5. Temesvár, 6. Gyöngyös, 7. Orosháza, 8. Cegléd.

A fürediek csütörtökön Bahrein válogatottja ellen lépnek pályára gyakorló meccsen, amely 19.30-kor kezdődik a szabadidőközpontban. Szombaton (kezdés: 11.30) az MKB-MVM Veszprém KC vendége lesz a BKSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!