Sport

2014.09.30. 15:25

Felső, vagy alsóház? - A Balmazújvárost fogadja az Ajka

Elmaradt mérkőzést pótolnak szerdán Ajkán: a labdarúgó NB II-ben a helyiek a sereghajtó Balmazújvárost fogadják.

B. Virág Rita

Az FC Ajka a hétvégi fordulóban Kaposváron vendégeskedett, ahol 2:0-ás vereséget szenvedett.

– Elég kevés helyzetet sikerült kidolgoznunk és azokat sem tudtuk gólra váltani. Hiába volt esélyünk többször is a szépítésre, körbelőttünk a kaput, egyszer pedig a kapufát találtuk el. A helyzetkihasználásunk nem volt hatékony – értékelt Klement István, az Ajka szakvezetője.

Szerdán javíthat az eddigi mérlegén az ajkai társaság, a sereghajtó vendégeskedik az egykori bányász városban. Az FC Ajka egyébként jelenleg csak tizennegyedik a tabellán, egy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel. A Balmazújváros sincs jobb helyzetben miután csak két döntetlenből tudott pontot szerezni és ezzel a mezőny utolsó helyén kullog.

– Nemcsak úgy fogalmaznék, hogy hazai pályán kötelező a győzelem és a három pont megszerzése. Úgy gondolom, az előttünk álló két meccs sorsdöntő. Hiszen az őszi fordulók felén túljutunk és az említett két összecsapáson eldől, csatlakozunk-e a középmezőnyhöz, vagy maradunk a tabella alján. Komoly számunkra tehát a tét – magyarázta a szakember, aki kitért arra is, az idei másodosztályú bajnokság rendkívül kiegyenlített, ezért a Balmazújvárost sem szabad elintézni egy kézlegyintéssel.

Az ajkai labdarúgó csapat hazai pályán a három pont begyűjtésében bízik a sereghajtó Balmazújváros ellen szerda délután (Fotó: Penovác Károly)

Klement István szerint az idei pontvadászatban bárki képes legyőzni bárkit, ezt mutatják a hektikus és váratlan eredmények is. A nyáron minden együttes igyekezett komolyan erősíteni, a hiányposztokra igazolni, és több erősebb, ütőképesebb csapat lett. A tréner azt is mondta, nem lóg ki senki az mezőnyből,

– A Balmazújváros végigment azokon a stációkon, amiken mi is. Találkozott az első négy helyezettel és számára sem sok babér termett. Természetesen hazai környezetben a három pont megszerzését tűztem ki célul. Remélem, a kaposvárinál jobb helyzetkihasználással, hatékonyabb és eredményesebb játékkal tudjuk szerda délután megörvendeztetni kilátogató szurkolóinkat.

 

Továbbra is ketten hiányoznak

Az ajkaiak közül két játékosra biztosan nem számíthat Klement István szakvezető. Weitner térdével még Kaposváron adódtak gondok, egyelőre nem tudni, mennyire komoly a baj és, hogy szerdán pályára léphet-e a játékos.

A porcműtéten átesett Rajos is még lábadozik, így rá sem számíthat a tréner. Kalász és Németh is egyelőre maródi, betegséggel bajlódtak a héten és emiatt egyelőre nincsenek topformában, de ha úgy alakul vállalni tudják a játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!