Sport

2015.02.01. 15:09

Felkészülés: kikapott az Ajka

Az NB II-es FC Ajka a Diósgyőrrel találkozott félúton.

B. Virág Rita

DVTK–FC Ajka 3:2 (3:1)
Fáy utca, műfüves pálya, 50 néző. V.: Farkas. FC Ajka: Jánosa– Zsirai (Mogyorósi 70.), Talabér, Asztalos – Köles (Csordás Sz. 74.) – Pál, Lattenstein (Varga 46.), Nagy, Major – Sowunmi (Németh 78.), Szabó. Edző: Zoran Kuntics.

A Videoton II visszalépése után sem maradt edzőmérkőzés nélkül az FC Ajka, hisz az NB I harmadik helyén álló Diósgyőr is edzőpartnert keresett, így mérkőztek meg egymással a két város közötti félúton, a fővárosban. Az ajkaiak a délelőtti kondiedzés után ültek buszra és utaztak a Fáy utcába.

A 23. percben Barczi 17 méteres lövése a jobboldali kapufáról, Jánosa vállára, onnan pedig a hálóba jutott, 1:0. A 27. percben Okuka jobbodlali beadását Bognár lőtte a léc alá, 2:0. A szépítés sem sokat váratott magára: Major tört be a tizenhataoson belülre, átadásából Szabó szépített, 2:1. Két perccel később, a 35. percben ismét Okuka volt az előkészítő, átadását Krstic vágta a jobb felősbe, 3:1. Szünet után a DVTK-nál már csak Alves maradt a kezdőből. A 63. percben Sowunmi beadása után Major szépített az eredményen, 3:2. Közben mindkét oldalon számtalan helyzet maradt kihasználatlanul, így az eredmény már nem változott.

Kuntics edző a mérkőzés után az öltözőben dicsérte csapata teljesítményét, felhívta játékosai figyelmét, hogy elsősorban a védőjátékon kell még javítani a bajnoki rajtig. A társaságban ezúttal Talabér Attila (MTK) és Pál Dávid (Vasas) szerepelt próbajátékon.

Az FC Ajka legközelebb szerdán lép pályára, a másodosztályú Kaposvár vendégeként 11.30 órai kezdettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!