Sport

2014.09.18. 11:50

Történelmet írtak az indulással a pólósok

Balatonfűzfő - A 2014/2015-ös szezonban már a legmagasabb szinten próbál szerencsét a BVK.

Heffler Péter

Hazánk sikersportága, a vízilabda megyénkben is egyre több gyermeknek ad sportolási lehetőséget. Az egy hónapon át jelentkező sorozatunkban, minden héten bemutatunk egy klubot a térségben, ahol lehetőség van pólózni, elsőként a régióban zászlóshajónak számító Balaton Vízilabda Klubbal. Balatonfűzfőn az uszoda megépülése óta igyekeztek a vízilabdasport meghonosításával, de a kezdeti, nyolcvanas évekbeli próbálkozás hamar kútba esett. Majdnem húsz évet kellet várni a következő kezdeményezésre, de a 2010 óta működő Balaton Vízilabda Klubnál mára elmondható, hogy biztos lábakon áll, és folyamatosan várja akár a versenysport, akár a hobbi szintű játék iránt érdeklődő fiúk, lányok jelentkezését.


A Balaton Vízilabda Klub ifjú játékosai bizonyították, minden meccsen számolni kell velük (Fotó: Heffler Péter)


A Kerekes Csongor vezette egyesület az elmúlt években komoly előrelépést tett, és a fűzfői vízilabdázás történetében először került bajnoki arany a Balaton Uszoda vitrinjébe 2013-ban, amikor a 1998/99-es korosztály a Dunántúli bajnokságban diadalmaskodott. A tavalyi évben aztán már egy szinttel feljebb lépve a Budapest Bajnokságban a 25 csapatból a 14. helyen végeztek. Emellett az 1999-ben születettek a Dunántúli bajnokságban a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Az egyesület egyébként minden korosztályban képviselteti magát a 2014/2015-ös szezonban így serdülők és a Csomai Veronika által irányított baby csapat a Dunántúli Bajnokságban (2004 után születettek), míg a Gyerek II-es gárda (2002-2003) a Budapest Bajnokságban ugrik majd vízbe. A 2000- 2001-ben születettek pedig már az indulással történelmet írnak, mivel a fűzfői vízilabdázás történetében először szerepel majd együttes valamelyik országos bajnokságban. A fűzfőiek szeptember 28-án a Balaton Uszodában fogadják a Százhalombatta együttesét.

Hosszútávra terveznek a BVK-nál

Idénre a legfontosabb cél a száz tag elérése az egyesületben, ami figyelembe véve, hogy minden évben nő a létszám, nem tűnik elérhetetlennek - kezdte Kerekes Csongor - Továbbá a 2000-2001-esekkel elcsípni az első öt hely valamelyikét. Nagy előre lépés idén a négy csapat indítása, de a céltól még messze vagyunk, ugyanis minden korosztályban, beleértve a lányokat is, szeretnénk országos bajnokságban szerepelni a közeljövőben. - tette még hozzá a klubelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!