Sport

2015.01.23. 14:30

Ez igen Mikler Roland! - Először az év kézilabdázója, harmadszor az év kapusa

Tizenkét éve nem fordult elő olyan, hogy kapust válasszanak az év férfi kézilabdázójának.

B. Virág Rita

Az elmúlt esztendő legjobbjának az MKB–MVM Veszprém hálóőrét, Mikler Rolandot nevezte meg a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ).

Ritkán dönt úgy a Magyar Kézilabda Szövetség, hogy az év legjobbjának járó elismerést kapus poszton játszó kézilabdásnak adja. Utoljára 2002-ben fordult elő az, hogy nemcsak a kapusok, hanem az összes játékos közül egy hálóőr kapta meg a megtisztelő elismerést. Akkor a veszprémiekkel magyar bajnokságot, Magyar Kupát nyerő, és Bajnokok Ligája finálét játszó Sterbik Árpád érdemelte ki a díjat. Most, tizenkét év múlva ismét a bakonyiak kapusára esett a választás: Mikler Roland lett az év kapusa és az év kézilabdázója is. A nyáron az MKB–MVM Veszprémhez igazoló 30 esztendős játékos lapunknak úgy nyilatkozott, klubszinten 2014 volt számára a legsikeresebb esztendő. Mikler még a Pick Szeged színeiben az előző szezon végén EHF Kupa elsőséget ünnepelhetett, és magyar bajnoki ezüstérmet.

A 2014/15-ös idényben az MKB-MVM Veszprémmel is sikert, sikerre halmoz. Az együttes mutatói is nagyszerűek, hiszen 19 tétmérkőzésből mindössze egyetlen egyet bukott el, ám Mikler egyéni statisztikái is félelmetesek.

A SEHA-Ligában magabiztosan vezeti a kapusok rangsorát. Eddg tíz összecsapáson állt a Veszprém kapujába és ezeken a meccseken átlagban 39,3 százalékos hatékonysággal védett.

A SEHA-Ligában háromszor választották meg a hónap legjobbjának saját posztján, szeptemberben, novemberben és decemberben is.

A Bajnokok Ligájában is beírta nevét a legjobbak közé. Az elmúlt hét történéseit összesítő BL magazinban rendszeresen szerepel a TOP 5 védések között, kétszer övé volt a hét bravúrja is.

A Bajnokok Ligája Best of best (Legjobbak legjobbja) összeállításában pedig Mikler Roland mutatta be az őszi idény legemlékezetesebb védését, amikor a Vardar Szkopje ellen sorsdöntő helyzetben, egy gólos hátrányban két perccel a vége előtt hétméterest hárított.

A veszprémiek kapusának, Mikler Rolandnak minden oka megvan az örömre, hiszen az év legjobbjának választották (Fotó: Penovác Károly)

– Nagyon büszke vagyok, hiszen Sterbik Árpi óta először választottak kapust az év legjobbjának – nyilatkozta lapunknak Mikler Roland. – Egyáltalán nem tartom számon a védéseimet, inkább arra törekszem, hogy mindig kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtsak.

Az internetes fórumokon csak M16-ként emlegetett játékos azt mondta, nincs különösebb titka, talán csak annyi, nem tesz különbséget az ellenfelek között. Minden riválist alaposan kivideóz, minden játékosra a lehető legjobban felkészül.

– A társakkal együtt nagyon várjuk már a februári folytatást. Fontos feladatok várnak ránk, én pedig személy szerint szeretnék minél többet hozzátenni a mérkőzésekhez, folytatni az eddigieket – hangsúlyozta Mikler.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!