Sport

2017.02.18. 18:43

Ez igen: micsoda trófeát ejtett az Ajka!

Ajka, Érd – Nem akármilyen meccsel kezdte az évet az ajkai futballcsapat, amely négyszer köszönt be az éllovas otthonában az NB III-as nyitányon.

Horváth Gábor

Érdi VSE-FC Ajka
1:4 (0:1)

Érd, 200 néző. V.: Szommer. Érdi VSE: Kertész - Ország (Gyurácz, 54.), Pallagi, Csiszár, Pintér - Kónya, Koós, Melczer (Hegedűs, 77.) - Kelemen, Tárkányi (Németh, 54.), Balázsovics. Edző: Limperger Zsolt.

FC Ajka: Dénes - Pál, Kovács Gergő, Kozma, Csemer (Pavlitzky, 66.) - Köles - Balázs (Major, 62.), Tölgyesi, Hanzl, Lőrinczy (Pataki, 73.) - Skriba. Edző: Bücs Zsolt.

Nagyon nehéz, mély talajú pályán rendezték meg a találkozót. Jó iramban kezdődött a játék, a 12. percben Tölgyesi remek labdája Lőrinczyt találta ziccerben, ő azonban a jobb kapufa mellé helyezett. A másik oldalon a 20. percben gyors kontránál Balázsovics próbálkozását hárította Dénes. A 25. percben Lőrinczy visszagurított labdáját Köles 35 méterről centikkel lőtte léc fölé. A félidő végén is az ajkaiaknál volt többet a labda, az utolsó passzokba azonban - elsősorban a talaj miatt - rendre hiba csúszott.

Az ajkaiak fantasztikus teljesítménnyel kezdték a tavaszi idényt
Fotó: Penovác Károly

Az utolsó percben viszont sikerült megszerezni a vezetést. Köles lövése az egyik védőről Skriba elé került, aki 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 45. perc: 0:1.Két ajkai gólhelyzettel kezdődött a második játékrész. Hanzl ugratta ki Skribát, aki 10 méterről a kivetődő Kertészbe lőtt, majd Lőrinczy beadása után Balázs a bal alsót célozta, a kapus bravúrral hárított.Az 50. percben Csiszár megkapta második sárga lapját, így számára befejeződött a mérkőzés.

A 60. percben tovább fogyatkozott a hazai csapat, Pintér reklamálásért kapta meg második sárga kártyáját.A 65. percben növelte előnyét az FC Ajka, a csereként beállt Major három védőjét is kicselezte, majd estében 10 méterről a kapu közepébe lőtt, 0:2.A 73. percben remek baloldali vendégtámadás után Pavlitzky szépen gurított vissza az alapvonalról, Lőrinczynek már nem volt nehéz dolga, közelről a hálóba passzolta a beadást, 0:3.

A 83. perc Hanzl szögletét követően Köles lőtt, és máris 0:4-et mutatott az eredményjelző.

A 87. percben Pataki nagy lelkesedésében feleslegesen buktatta ellenfelét a 16-oson belül, 11-es. A büntetőt Koós értékesítette, 1:4.

Nagy bravúrt hajtott végre az FC Ajka a listavezető otthonában. Igaz, hogy a fegyelmezetlen hazaiak a kiállításokkal megkönnyítették a Bücs-csapat dolgát, de teljes létszám mellett is a vendégek irányították a játékot. A számos helyzetet kidolgozó ajkaiak megérdemelten nyertek.


Bücs Zsolt: - 0:0-ig is uraltuk a játékot. Igaz, hogy szerencsés góllal szereztünk vezetést, a második félidei játékunk alapján megérdemelten nyertünk. Örülök, hogy a cserék is jól szálltak be a meccsbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!