Sport

2014.04.23. 09:25

Négy távon indultak a futni vágyók a füredi Tavaszi Futamon

Balatonfüred - Négyszázötvenen választották a balatonfüredi Tagore sétány környékén megrendezett tavaszi futóversenyt hétvégi programként. A szervezők természetesen minden egyes rajtolónak örültek.

Novothny Ottó

Zelcsényi Miklós főszervező elmondta, hogy jövőre is lesz ilyen esemény Balatonfüreden, de tanulva az elmúlt hétvégéből, azt biztosan nem Húsvét hétvégéjén rendezik majd meg. Ettől függetlenül azt egyértelműen sikerként könyvelték el, hogy négyszázötvenen teljesítették a különböző távokat.

Az egzotikus helyszínű balatonfüredi tavaszi kocogás négyszázötven résztvevőt, de emellett sok száz érdeklődőt is vonzott (Fotó: Penovác Károly)

Merthogy a házigazdák célja egyértelműen az, hogy minden kocogni vágyó megtalálja a saját kategóriáját. Aki csak 6.5 kilométert szeretne futni ugyanúgy, mint az, aki maratoni távon szeretné bizonyítani felkészültségét. Természetesen emellett családi, iskolai váltókkal is lehetett rövidíteni a futóadagot. A lényeg, hogy sportoljon, felkészüljön az, aki a Maratonmant választotta ezen a hétvégén.

Az időjárás tökéletes volt, kegyeibe fogadta a mezőnyt, így talán könnyebb volt célba érni. A szervezők szerint azt az elképzelést is sikerült megvalósítani, hogy iskolások, gyerekek mozogtak a rendezvényen, ugyanakkor több család is kilátogatott a csodaszép kikötő főterére.

A maraton futást három órán belüli idővel nyerte meg Vajda Zoltán, sőt még az őt követő második helyezett is száznyolcvan percen belül futotta le a negyvenkét km-t. További érdekesség volt, hogy Burján Jenő a veszprémi SÉF iskola testnevelője a 6.5 km-es távon jótékonysági felajánlásból kerekes székes versenyzőt tolt végig.

Eredmények, maraton (kilencvenegy sportoló rajtolt el): 1. Vajda, 2. Szekeres, 3. Jónás. Félmaraton (kettőszáznégy induló): 1. Sipos, 2. Muhari, 3. Juhász. A legjobb női futó Hornyák a 13. helyen végzett. 10.5 km (negyvenegy rajthoz álló): 1. Horváth B., 2. Nagy, 3. Horváth Á. Ebben a mezőnyben Nagy a leggyorsabb hölgyként a dobogó második fokára léphetett fel. 6.5 km (negyvennyolc startoló): 1. Boronkay, 2. Kiss, 3. Kertész. Itt a legkorábban a nőknél Seff ért be a célba.

 

Este is lehet majd futni a sétányon

Zelcsényi Miklós elmondta, hogy a legközelebbi rendezvényüket is szeretnék emlékezetessé tenni. Idén június 14-én 19.00 órakor vághatnak majd neki a kijelölt távnak a fáklyás futás résztvevői. Szintén a balatonfüredi móló és környéke lesz a helyszín, a központ ismét a Vitorlás téren lesz. Érdekesség, hogy a Tagore sétányt végig kivilágítják fáklyákkal és ezek között, hangulatos környezetben lehet majd futni a Balaton partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!