Sport

2014.07.23. 13:05

Értékes ezüstérem, világbajnoki utazás

Kékestető, Veszprém - Miután második helyen ért célba Fonyó Sándor a közelmúltban megrendezett hegyifutó országos bajnokságon, bekerült a világbajnokságra utazó csapatba is.

B. Virág Rita

Hatodik alkalommal rendezték meg a hegyifutó országos bajnokságot, ahol Parádfürdőről Kékestetőre kellett eljutniuk az indulóknak. A 10.2 kilométeres táv nem tűnik teljesíthetetlennek, de ha hozzátesszük, hogy a résztvevők gyakorlatilag végig felfelé futottak és 900 méteres szintemelkedés várt rájuk, akkor már láthatjuk, komoly erőt igényelt a verseny teljesítése.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója, Fonyó Sándor végül nagyszerűen szerepelt és a nagy esélyes Kovács Ádám mögött második helyen ért célba.

A rajt után az edzéseit a Bakonyban végző veszprémi azonnal az élre állt, és a táv feléig erős iramot diktált. Csak a későbbi győztes Kovács tudta tartani vele a lépést, aki aztán később meg is előzte.

Fonyó Sándor (mögötte idősebb Fonyó Sándor) készül a vébére (Fotó: Nagy Sándor)

Az ezüstéremnek köszönhetően Fonyó Sándor bekerült a világbajnokságra utazó csapatba. A vébét szeptember 14-én tartják meg az olaszországi Massában, ahol rendkívül nehéz terep vár a futókra. A nevezőknek 12 kilométer alatt 1000 méteres szintkülönbséggel kell majd megküzdeniük.

Idősebb Fonyó Sándor és Koós Hutás László tanítványa legközelebb A Hegyifutó Világszövetség (WMRA) sorozatának negyedik állomásán rajtol, amit az ausztriai Leogangban bonyolítanak le (8 kilométer/1126 méter szintkülönbség).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!