Sport

2014.11.17. 11:39

Eredményes veszprémi birkózók

Remek egyéni és csapatteljesítményt nyújtott a veszprémi Centrum Sport Egyesület mindhárom korosztálya a szabadfogású birkózó szezon rajtján.

Polgár Tibor

Az őszi évad első versenyén a Nesó Kupával az újraéledő berhidai birkózást ünnepelték a gyermekek korcsoportjában. Itt Böröndi Botond, Jámbor Levente és Riba Zsombor bátor, szemfüles birkózással első helyet szerzett – tájékoztatta a Naplót Janku Ferenc, a Centrum Sport Egyesület elnöke.

Ezt követően második alkalommal rendezték meg Veszprémben az AXXO Kupát, melyen ezúttal közel száz versenyző vett részt.

– A tizenhárom csapat részvételével lezajlott versenyen szép eredményeket értek el a Centrum SE ifjú tehetségei. Aranyérmet nyert Soós Gergő, második helyen végzett Illikmann Erik. A további hét bronzéremnek köszönhetően csapatban hetedik helyen végeztek egyesületünk sportolói – tudtuk meg az elnöktől.

A veszprémi Centrum Sport Egyesület ifjú sportolói szép eredményeket értek el a szabadfogású birkózó szezon rajtján (Fotó: Centrum Sport Egyesület)

Győr városa adott otthont a Klauz László Emlékversenynek, amelyen idén négy ország százhatvan versenyzője lépett szőnyegre. A Centrum SE birkózóit Minyó Bence képviselte, aki remek birkózással bronzérmet szerzett.

– A sportágfejlesztési programnak köszönhetően nagyszerű lehetőségek nyíltak meg egyesületünk előtt. Új szőnyegeket, sporteszközöket sikerült beszereznünk, továbbá edzéseink helyszíne és időpontja is ideális. Mintha ezt megérezték volna a lányok is, ugyanis két hónap alatt hat csinos és talpraesett ifjú hölggyel színesedett birkózó szakosztályunk. Mindig örülünk, ha vagány fiatalok látogatnak el hozzánk, olyanok, akikben van kellő kurázsi, bátorság. Minden szerdán nyílt edzéseket tartunk 17 órától, amelyre várjuk a tíz évnél idősebb bajnokpalántákat – fűzte hozzá Janku Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!