Sport

2017.06.14. 16:55

Eredményes diákok - Megtartották a hagyományos díjkiosztót Balatonfüreden

BALATONFÜRED - Több mint kétszáz diákot díjaztak a város hagyományos ünnepségén szerdán. A fiatalok kiemelkedő sportteljesítményükért kapták a kitüntetéseket.

Horváth Gábor

Balatonfüred kisváros, de vitathatatlan: egy igazán sportos településről van szó, ahol a labdajátékoktól a sárkányhajózásig minden évben számos szép eredmény születik.

A legjobb fiatal sportolók hagyományos díjkiosztóját szerdán tartották a Balaton Szabadidőközpont Panoráma termében. Az eseményen igazi díjeső volt, a város összesen 212 tanulót és 23 felkészítő tanárt tüntetett ki, igyekeztünk összeszedni a legkiemelkedőbb eredményeket.

A Radnóti általános iskola III. korcsoportos fiú (Leidl Ákos, Munkácsi János, Dömötör Máté, Berényi Marcell, Tromler Bence) és IV. kor-csoportos lánycsapata (Gábor Hanga, Bartis Hajnalka, Zab Johanna, Dombi Zsófia, Bokányi Lora) első lett a mezei futó megyei diákolimpián. Atlétika több próbában az iskola II. korcsoportos hölgyei (Polányi Panna, Lepsényi Dorka, Mauer Lili, Vajai Anna, Bokányi Petra, Farkas Kamilla) végeztek az első helyen. Úszásban a Radnóti 4x50 m-es fiú gyorsváltója (Bathó Nándor, Reinfart Gergő, Siró János, Munkácsi János) aranyérmet nyert a III. korcsoportban.

Ugyanebben a korcsoportban labdarúgásban is ünnepelhetett a sportos intézmény. A csapat tagjai: Csekő Miklós, Szabó Leó, Marton Milán, Fekete Gábor, Szalai Ádám, Mayer Péter, Rózsa Kristóf, Adorján Olivér, Leidl Ákos, Berényi Marcell, Dömötör Máté, Szijártó Gergő, Katulacs Ádám, Reinfart Gergő. Tornában az első korcsoportban lettek elsők a radnótisok (Mészáros-Daubner Gréta, Söptei Luca, Polányi Kata, Szilassy Márta, Fekete Sarolta, Szücs Dorottya), egyéniben Fekete Sarolta állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Az I. korcsoportos Salamon Bálint a vívók országos döntőjében nyert aranyérmet. Salamon Réka a vidékbajnokságon állhatott a dobogó legfelső fokára. A golfozók között Kötél Bence felnőtt Magyar Kupát nyert.

A Református Általános Iskola diákjai közül Gaál Csanád 800 méteres síkfutásban megnyerte a megyei diákolimpiát, az országoson 600 méteren harmadik lett, a kis iskolák megmérettetésén pedig első. Süle Dalma szinkronúszásban szerzett országos aranyérmet.

Az Eötvös Loránd Általános Iskola IV, korcsoportos, 4x600 méteres lány váltója (Koncz Kata, Sigmond Sára, Kósa Laura, Molnár Liza) első lett a megyei atlétika diák-olimpián. A vívók közül Monostori Barna, Simonyai Olivér, Fekete Ádám és Salamon Bálint büszkélkedhet országos elsőséggel.

A Lóczy gimnáziumból ketten is első helyezést értek el a diákolimpia megyei atlétikadöntőjében, Molnár Attila 200 és 400 méteres síkfutásban, Till Adél pedig súlylökésben. A lóczys Csere Ben-ce vívásban szerzett országos ezüstérmet a diákolimpián, a kadet magyar bajnokságon csapatban aranyérmes lett. A sárkányhajósok, Sümegi Li- liána, Csonka Mátyás, Tislér Botond és Munkácsi Anna aranyérmekkel büszkélkedhetnek.

Az iskola tanulói közül többen is országos bajnokok lettek kézilabdában a Balatonfüredi KSE csapatát erősítve: Orbán Barnabás, Varga Marcell, Vékony Bence, Horváth László, Németh Alex, Máthé Dominik, Turcsán Dávid, Szöllősi Olivér, Vajda Huba, Gál Dominik, Horváth Bence, Németh Gergő, Forgács Imre, Draskovics Gellért, Gubicza Csaba, Sövegjártó Mátyás, Szász Bálint, Brandt Balázs, Forgács Dávid, Szélpál István, Ágoston Áron, Seprős Bence, Orbán Ákos, Takács Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!