Sport

2014.12.17. 14:35

Érdi Mária az olimpiai hajóosztályban lett hetedik

A Las Palmasban megrendezett Olimpiai Hét elnevezésű viadalon a nemzetközi felnőtt mezőnyben lett hetedik a mindössze 16 éves vitorlázó, Érdi Mária.

B. Virág Rita

Az Olimpic Week elnevezésű vitorlás versenyen olimpiai hajóosztályban, Laser Radialban nevezett a füredi Érdi Mária. A 29 fős női mezőnyt többségében a riói olimpiára készülő, vagy oda már kvalifikációt szerzett sportolók alkották. Végül az előkelő hetedik helyet szerezte meg.

A 16 éves Érdi Máriát nem véletlenül tartják a magyar vitorlássport egyik nagy reménységének. Alig három éve versenyez komolyabban és máris fantasztikus sikereket tudhat magáénak, többek között korosztályos világbajnok.

Erős nemzetközi mezőnyben zárt Érdi Mária a hetedik helyen (Fotó: MVSZ)

Eszes Tamás, a fiatal vitorlázó edzője elmondta, azért tartja nagy dolognak a hetedik helyezést, mert egy kivételével mindenki idősebb volt Márinál, ráadásul csak január óta ült át ebbe a hajóosztályba.

– Érezhetően folyamatosan fejlődik és egyre közelebb kerül a felnőtt élmezőnyhöz. A nyári ifi vébét sem véletlenül nyerte meg, s a felnőttek között is tudott jó eredményeket villantani egy-egy futamon, most pedig a kilenc forduló alatt végig meggyőző volt – értékelt a Balatonalmádiban élő tréner.

Eszes Tamás kifejtette, megpróbálnak már Rióra is kvótát szerezni, de a távolabbi a cél, a 2020-as tokiói olimpia.

– Úgy gondolom, tapasztalatszerzés szempontjából mindenképpen jó lenne részt venni Rióban. Tokióban viszont már a legjobb tíz közé jutást is megcélozhatjuk, hiszen reményeink szerint, addigra Mári a világ élmezőnyébe tartozik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!