Sport

2014.02.10. 15:50

Elhunyt barátjuk lett az esemény névadója

Veszprém (hg) Elhunyt diákja nevére keresztelte át a Padányi iskola az intézmény komoly hagyományokra visszatekintő sportrendezvényét.

Horváth Gábor

A veszprémi Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola, Szakiskola és Általános Iskola minden évben megtartott „vasember” megmérettetését mostantól Nepusz Bálint-emléktornának hívják. Bálint, az intézmény volt tanulója, hosszú betegség után tragikusan fiatalon, mindössze 21 esztendősen tavaly nyáron hunyt el.

A mostani diákok kezdeményezték a névváltást, ezzel megőrizve a még a 2013-as eseményen aktívan részt vevő, sportkedvelő társuk, barátjuk emlékét.

A hagyományos, sportos esemény idén is igen népszerű volt (Fotó: Szabó András)

Az iskola meghívta Bálint családját, eljöttek a szülei és a nagyszülei is, és az átnevezés egy kedves, megható ünnepség keretében történt meg.

Az esemény idén is nagy népszerűségnek örvendett a tanulók és a tanárok körében. A szervező fiatalok és a testnevelők mellett több tanár és öregdiák is részt vett a huszonnégy órás rendezvényen, amelyen a pályára lépők kézilabdában, kosárlabdában, labdarúgásban, illetve floorballban mérték össze tudá- sukat.A legeredményesebb évfolyam a tizedikeseké lett. A vaslány elnevezésű díjat Verebélyi Viktória érdemelte ki, míg az idei vasember Sághy Zsolt lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!