Sport

2015.01.16. 16:05

Elhunyt a meccsrekorder futballista

Várpalota – Életének 70. évében elhunyt a Várpalotai Bányász legendás futballistája, a klub színeiben 557 NB-s meccsen pályára lépő Kisbej János.

Szabó Péter Dániel

Az 1945. március 10-én született gólerős labdarúgóra már fiatalon felfigyeltek a várpalotai klubnál. Az 1964-ben szerzett NB III-as bajnoki címet követően Terbe Benjámin edző hívta el Inotáról a felnőtt csapathoz. Meghálálta a bizalmat, hiszen egészen 1982-ig, 17 éven át szolgálta a Várpalotai Bányászt. Nem kevesebb, mint 557 NB-s mérkőzésen lépett pályára, amivel rekorder az egyesületnél, s országos szinten is az élmezőnyben foglal helyet. Pályafutása során 31 gólt szerzett, más klubban soha nem is játszott.

Kisbej János 557 NB-s mérkőzésen lépett pályára a Várpalotai Bányász szerelésében. Fotó: Archív

1966-ban a Bányász futballistájaként NB II-es bajnoki címet ünnepelhetett csapattársaival, a megyei ifjúsági válogatott után 1967-ben két alkalommal az akkor Buzánszky Jenő által dirigált magyar utánpótlás válogatottba is behívták. – Nagyon szerette a labdarúgást. Hatalmas munkabírású játékos volt, nem ismert lehetetlent a pályán. Erőssége volt átlagon felüli gyorsasága és pontossága – mondta el Kisbej Jánost méltatva lapunknak az egykori játékostárs, a várpalotai Szabó Béla.

Az évek során a támadóból előbb középpályás, majd védő lett. Még harmincas évei derekán is középhátvédként és beállósként szolgálta szeretett klubját. 1982-es búcsúmeccsén a Bányász a Videotonnal mérkőzött meg.

Kisbej Jánost a VBSK alapításának 70. jubileumi ünnepségén 2002-ben különdíjjal jutalmazta az egyesület vezetősége, 2013-ban, az első várpalotai füves labdarúgópálya felavatásának 50. évfordulóján pedig a legek különdíját vehette át a Jó Szerencsét Művelődési Központ színpadán. Kisbej János 70 évet élt. Temetése január 20-án, kedden 11 órakor lesz a Pest megyei Hernádon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!