Sport

2015.01.31. 19:21

Elfogyott a füredi csapat - A BKSE hiába vezetett a szünetben, nagy hátrányba került

Mindössze három (!) gólt szerzett a második félidőben a balatonfüredi kézilabdacsapat, így nem csoda, hogy alulmaradt a szombati Magyar Kupa meccsen Mezőkövesden.

Horváth Gábor

MKC–BKSE 21:16 (12:13)
Mezőkövesd. V.: Bócz, Wiedemann.
Mezőkövesdi KC: Bolarevic – Szepesi 3 (2), Pálos 1, Grünfelder 1, Trivkovic, Radnic 5, Vlasic 5 (1). Csere: Holló, Liszkai (kapusok), Cuzic 3, Terenyi 2, Lókodi, Molnár, Nekhayenka 1, Kovács B., Kovács P. Edző: Skaliczki László. Balatonfüredi KSE: Székely – Gábori 4, Grigoriev, Juhász 1, Vilovski 2, Faluvégi 3, Kovacsics 2. Csere: Komendánt (kapus), Gerdán, Németh, Győri 4 (2), Bánhidi, Vasvári. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/3, ill. 3/2.

Kovacsics Péterék ezúttal is alulmaradtak, a BKSE két bajnokit és egy kupameccset veszített zsinórban (Fotó: Penovác Károly)

Szokatlan helyzetből, két vereség után várta a mezőkövesdi kupameccset a Balatonfüredi KSE, amely múlt héten Orosházán, pénteken pedig Cegléden kapott ki bajnoki mérkőzésen.

A füredieknek nem jött ki jól, hogy két nap alatt két meccset kellett játszaniuk, hiszen a sérülések és betegségek alaposan megtizedelték a csapatot. A korábbi maródiak mellé a héten betegség miatt Iváncsik Tamás és Szöllősi Balázs, sérülés miatt pedig Ligetvári Patrik, valamint Kis Ákos csatlakozott.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, 10. perc: 6:3. A BKSE a folytatásban sikeresen zárkózott fel (10:9), majd a félidő hajráját megnyerve előnyt szerzett a szünetre.

A második félidő elején Bánhidi megkapta harmadik kétpercesét, s ezt már nem bírta el a vendégcsapat, amely egész egyszerűen „elfogyott”. A játékrészben mindössze háromszor sikerült betalálni, így az MKC jelentős előnyt szerzett a február 17-i visszavágóra.

Csoknyai István: – A két nap alatti két meccs ebben az összeállításban nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A második félidőben teljesen elfáradtunk. Sok az öt gól, de Füreden ledolgozzuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!