Sport

2014.07.22. 11:00

Éjszakai futóverseny, ezernél több résztvevővel

Balatonfüred - Szokatlan időpontban, késő este rendezték meg a településen az I Love Balaton elnevezésű éjszakai futóversenyt. A résztvevők (ezernél is többen) több táv közül is választhattak.

Novothny Ottó

A város legszebb részein jelölték ki a házigazdák az útvonalat. A sportolók választhattak a hét, tizennégy kilométer és a félmaratoni távok közül.

Emellett volt váltóverseny, kisgyerekeknek korosztályonkénti kocogás is.

Az éjszakai futóversenyt második alkalommal rendezték meg a Balaton parti városban, ezernél is többen álltak rajthoz (Fotó: Nagy András)

Érdekesség, hogy a Veszprém megyei résztvevők közül többen is remek eredményeket értek el. Például a nők 14 km-es számában a veszprémi Kovács Ida volt a leggyorsabb. A fele ilyen hosszú távon szintén veszprémi siker született, Badiss Anissa Zsófia állhatott fel a dobogó legtetejére. A férfiak hasonló számában viszont három veszprémi osztozhatott az érmeken: 1. Bertalan Renátó, 2. Barabás Gábor, 3. Nick Márton.

Váltóban is hazai győzelemnek tapsolhattak a szurkolók: a Burján Jenő, Kovács Gábor, Kavalecz Gábor összetételű és Balatonfüredi futó cimborák elnevezésű közösség nyert.

Második helyen tihanyiak zártak (Bittman Szilárd, Simon András, Budai Ádám), ők Pokol Team néven rajtoltak el a versenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!