Sport

2015.02.19. 11:25

EHF-kupa: A Nexe visszahozta a füredieket a földre, most Svédország a cél

Balatonfüred - Akarás, nyögés és csalódás után lép pályára holnap Svédországban a balatonfüredi kézilabdacsapat, amely iszonyatosan nehéz időszak előtt áll.

Horváth Gábor

- A nagy akarásnak nyögés lett a vége - tért vissza egy mondat erejéig az EHF-kupa csoportkörének nyitányára Csoknyai István edző, akinek a csapata múlt pénteken 12 gólos vereséget szenvedett a horvát Nexe ellen a Veszprém Arénában.

Négy nappal később a Magyar Kupában volt jelenése a Balatonfüredi KSE-ének, amelynek bravúrra volt szüksége a továbbjutáshoz, mivel mínusz ötről kellett kezdenie a Mezőkövesd elleni negyeddöntős párharcot. A bravúr nem sokon múlt, a Füred ledolgozta a hátrányt, már nyolccal is vezettett, ám a hajrá a vendégeké volt. Végül három góllal nyert a BKSE.

Iváncsik Tamáséknak (a labdával) a múlt héten nem volt esélyük és most is nehéz dolguk lesz Fotó: Penovác Károly

- 45-50 percig jól működött a felépített taktika, aztán sajnos hibáztunk, de meg kell említeni a sokszor érthetetlen bírói döntéseket, például a nem várt helyzetekben befújt heteseket is. Bántott a dolog, mert jól játszottunk, több remek egyéni teljesítmény is akadt és a kezünkben volt a meccs - fogalmazott Csoknyai István, aki természetesen az előttük álló feladatokról is beszélt. A csapat szombaton a svéd Eksilstuna otthonában szerepel az EHF-csoportkör második fordulójában. Úgy gondolom, elindultunk fölfelé, ezt kell folytatni, csak még nagyobb precizitással. A svédek hazai pályán életveszélyesek. Tipikus skandináv kézilabdát játszanak, két villámgyors szélsőjük van, gyorsan kezdenek közepet és teljes sebeséggel rohannak előre. Komplex, jó csapatról van szó. Másodikak a bajnokságban, válogatott játékosokkal, izlandi légiósokkal rendelkeznek. A Nexe visszahozott minket földre, tapasztalhattuk, hogy messze vagyunk a nemzetközi élmezőnytől. Nyomás nincs az együttesen, mindent megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el mondta a tréner, hozzátéve: a keretből Zdolik, Kancel és Kis sérült.

A Balatonfüredi KSE szombaton 16 órakor játszik az Eksilstuna otthonában az EHF-kupa D csoportjában. A svédek az első fordulóban vereséget szenvedtek a német Melsungen ellen. A fürediek előtt kemény sorozat áll, hiszen körülbelül egy hónapon át heti két meccs vár rájuk. Jövő héten szerdán a Csurgó ellen kezdik a bajnoki rájátszást, szombaton a Melsungent fogadják.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!