Sport

2015.02.24. 11:55

Egyre több gyerek tanul meg korcsolyázni Veszprémben

Eddig több mint háromszáz gyermek tanult meg ebben a szezonban korcsolyázni a megyeszékhely jégpályáján. A tervek szerint a jövőben ez a szám még ennél is jóval magasabb lehet.

Horváth Gábor

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, illetve a Magyar Jégkorong Szövetség kezdeményezéseihez csatlakozva a veszprémiek szeretnék megreformálni a helyi korcsolyaoktatást a jövőben.

– A korcsolyázás ideális alapozósport, voltaképpen bármire – árulta el lapunknak Máhl Krisztián, a Veszprémi Jégkorong SE elnöke.

A civilben testnevelő tanár szakember kiemelte: a gyerekek nemcsak fizikailag fejlődnek, erősödnek a korcsolyázás elsajátításával, hanem az az agyra is pozitív hatással van. Többek között javítja az egyensúlyérzéket, a koordinációt és a térlátást is.

Egyre több az ifjú hokis, ők is korcsolyatanulással kezdenek (Fotó: Penovác Károly)

– Mi folyamatosan szervezzük a programjainkat. Egyrészt hétköznapokon az óvodás és iskolás csoportoknak, másfelől hétvégente azoknak, akik az előbbiből kiszorulnak. Az elmúlt hetekben egyeztettünk a két szövetséggel. Szó van róla, hogy a Gyere korizni! és a Gyere hokizni! programot az említettek összefésülik, mi pedig szeretnénk az ő kezdeményezéseikhez csatlakozni. Ezáltal Veszprémben is több lehetőség nyílna a korcsolyaoktatásra és -tanulásra. Idén 12 csoportunk van, de ez a szám a következő szezonban akár 20–30 is lehetne. Az előkészületek már zajlanak, bízunk benne, hogy néhány hónapon belül kikristályosodik a dolog – tudtuk meg Máhl Krisztiántól.

A bakonyi megyeszékhelyen évről évre egyre több ifjú jégkorongozó bontogatja szárnyait, a hokizás alapja pedig a megfelelő korcsolyatudás.

Ugyanakkor a jégkorong mellett Veszprémben jégtánccal is foglalkoznak, amelynek elkezdéséhez szintén meg kell szerezni az alapvető koriismereteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!