Sport

2014.04.12. 19:20

Egy fecske nem csinál nyarat

Vállalható módon kapott ki a Veszprémi ESC a kosárlabda NB I/B 9-16. helyért zajló keresztjátékában a listavezető hódmezővásárhelyiek otthonában.

Király Ferenc

EnterHód Vásárhelyi KS–Veszprémi Egyetem SC 70:62 (18:16, 22:12, 16:22, 14:12)

Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezette: Varga, Borgula, Papy.

VKS: Vejinovic 11/3, Vas 4, Mócsai 10, Gruda 9, Varga 3. Csere: Czibere 17/12, Grezsa 3/3, Rostás I. 6, Nyilas 7/3, Kukla, Rostás G. Vezetőedző: dr. Elek András.

VESC: Vertetics 5/3, Kováts 5/3, Szlávik 24, Hoffmann 6, Takács 5/3. Csere: Czakó 5, Oltárczy 8, Nagy 4, Kelemen. Vezetőedző: Petőfi Áron.

A párharc elején – nem kis meglepetésre – az éllovas tűnt lámpalázasnak, a labdákat szerzett vendégek hamarabb kaptak lábra, s Vertetics távoli kísérletével némiképp elhúztak (6:12). A sokáig rosszul célzott hazaiak a 8. percben kiegyenlítettek, majd javuló védekezésüknek köszönhetően a negyed végén átvették a vezetést. Az egyetemisták később is tapadtak ellenfelükre (21:21), de megzavarta őket, hogy Vertetics súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett, a szintén kivált Czakó pedig rosszullétre panaszkodott. Hiányuk az eredményben is visszaköszönt, a veszprémiek felettébb zavarodottak lettek – az esélyesebb gárda akkor minden téren föléjük nőtt (38:24). Petőfi-edző hiába próbált cserékkel frissíteni, sportolói rémesen dobtak a hárompontos-vonalon túlról (a csata során húszból három volt sikeres), igaz, közben büntetőket is kihagytak. Fordulás után tovább hízott a keletiek előnye (44:28), de mert egy idő múlva ők sem pörögtek teljes fordulatszámon, a Szlávik vezérelte mieink visszajöttek a mérkőzésbe (46:40). A záró játékrészben a remek napot kifogott Szlávik próbált lendületet adni a társainak, ám mielőtt elhihették volna, hogy lehet keresnivalójuk, a rivális ismét lehűtötte őket (63:52). A vereség azért valahol bosszantó, mert a hazaiak csak elvétve mutatkoztak félelmetesnek. Petőfi Áron: Roppant hullámzó derbin vagyunk túl. Reális eredmény született, ám elégedett azért nem vagyok. Sajnálom, hogy Vertetics és Czakó hamar kidőlt a sorból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!