Sport

2016.08.13. 19:34

Ebbe beleszaladt az Ajka

Ajka - Esélyesként fogadta az Érdi VSE-t az FC Ajka a labdarúgó NB III-ban, azonban csúnya vereség lett a vége.

B. Virág Rita

FC Ajka-Érdi VSE 1:3 (1:1)
Ajka, 300 néző. V.: Juhász Bálint. Gól: Hanzl Máté (30.), ill. Kelemen Patrik (45.), Korozmán Norbert (63.), Tárkányi Gergő (64.).
FC Ajka: Dénes - Nagy B., Köles, Pákai (Szabó Zs.), Kozma - Tölgyesi, Pál, Lattenstein (Bencze), Hanzl - Pavlitzky (Ribarics), Csordás. Megbízott edző: Haraszti Gergely.
Érdi VSE: Kertész - Honti, Csizmadia, Kónya, Bozsoki - Ország, Kelemen (Pintér), Németh, Balázsovics (Csiszár) - Tárkányi, Melczer (Korozmán). Edző: Limperger Zsolt.

Már az első percben, egy szögletet követően Hanzl jobboldali beadása suhant el a gólvonal előtt. A 10. percben vendég fejest könnyen hárított Dénes. A 25. percben Pákait sérülés miatt le kellett cserélni. A 27. percben Hanzl baloldali szöglete után Szabó fejesét bravúrral hárította a vendégek hálóőre, a kipattanót Kozma küldte kapura, a gólvonalon álló védőnek azonban sikerült mentenie.

A 30. percben  Tölgyesi átadása után Hanzl lövésre szánta el magát, a labda nagy erővel vágódott a kapu jobb oldalába, 1:0.

Öt perccel később, a 35. percben Pavliczky két csel után 16 méterről a bal alsót vette célba, Kertész azonban remek vetődéssel hárított.

A 45. percben már mindenki az első félidő végét várta, amikor Kelemen az ajkai védők tétovázását kihasználva 18 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 1:1.

A középkezdést követően az Ajka előtt is adódott egy lehetőség, Csordás azonban nem ért el fejjel egy jó ütemű beadást.

A szünet után az 55. percben Pál futott fel a jobboldalon, jól lőtte középre a labdát, Csordás fejese azonban ezúttal sem sikerült.

A 63. percben Kelemen verte át az ajkai védőket és 15 méterről, Dénes alatt a kapu közepébe lőtt, 1:2.

Alig több mint egy perc telt el, ezúttal Tárkányi használta ki a hazaiak hibáját, nyolc méterről lőtt a kapu jobb oldalába, 1:3.

A 72. percben Szabó jó csel után került helyzetbe, jobb alsóra tartó lövését Kertész biztosan védte.

Jó iramú mérkőzésen hiába szerezte meg a vezetést az FC Ajka, ritkán látható védelmi hibák következtében a vendégek helyzet nélkül lőttek három gólt. Így lett gazdagabb három ponttal az érdi csapat. Az ajkaiak játéka nagy csalódást keltett.

Haraszti Gergely: - Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült a hazai bemutatkozásunk. Rossz felfogásban, keveset futva játszottunk. Hiába birtokoltuk többet a labdát védelmi hibáinkat kihasználva kivégzett minket az Érd. Számunkra érthetetlen, hogy győri játékvezetők vezették a mérkőzést.

Címkék#fc ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!