Sport

2017.05.30. 07:44

Dupla hazai siker - Nemzetközi tornának adott otthont az alsóörsi csarnok

Alsóörs - Tíz csapat részvételével rendeztek nemzetközi utánpótlás kézilabdatornát a település sportcsarnokában.

Horváth Gábor

A II. Kárpát-medencei Magyarok Nemzetközi Kézilabda Fiú Gyermekbajnokságon két korcsoport tíz csapata lépett pályára.

A három napos eseményre – amelynek ünnepélyes megnyitóján többek között Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is jelen volt – Érsekújvárról, Adáról, Székelyudvarhelyről és Bezdánról érkeztek fiatalok.

A házigazda azonban nem bizonyult udvariasnak, ügyesnek viszont annál inkább: az alsóörsiek mindkét korcsoportban elhódították a serleget.

A torna (amely azt a célt tűzte ki, hogy a határon kívüli magyar kézilabdázókat támogassa, kapcsolatot ápoljon a szomszédos országok klubjai, sportolói között) remekül sikerült, magas színvonalú küzdelmet hozott. A díjátadón a legjobb csapatok kupát, oklevelet és érmeket kaptak, s természetesen egyéni kitüntetések is gazdára találtak.

A fiatalabbaknál a székelyudvarhelyi kézilabdázók szerezték meg a dobogó másik két helyét. Az U-14-es korcsoportban a második helyen szintén az erdélyi klub fiataljai végeztek, a harmadik pedig a Bezdán együttese lett.

A piros mezes alsóörsiek mindkét korcsoportban elhódították a serleget

Fotó: Penovác Károly

Eredmények, U-12: 1. Alsóörs, 2. Székelyudvarhely A, 3. Székelyudvarhely B, 4. Ada, 5. Érsekújvár.

Egyéni díjak, a legjobb kapus: Reidmár Dominik (Alsóörs). A legjobb góllövő: Nagy Norbert (18 gól, Székelyudvarhely A). A legtechnikásabb játékos: Ripcó Patrik (Ada).

U-14: 1. Alsóörs, 2. Székelyudvarhely, 3. Bezdán, 4. Ada, Érsekújvár.

Egyéni díjak, a legjobb kapus: Polovina Luka (Bezdán). A legjobb góllövő: Jajic Damjan (34 gól, Alsóörs). A legtechnikásabb játékos: Kretz Attila (Alsóörs).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!