Sport

2015.02.26. 14:01

Röplabda: Dupla fordulót tartanak az NB I-ben

Pénteken Kaposváron, vasárnap pedig otthon, a MAFC ellen játszik bajnokit a Sümegi RE NB I-es férfi röplabda együttese.

B. Virág Rita

A sümegiek az előző fordulóban a bajnoki címvédő Kecskemétet fogadták és igazából sima, 3:0-ás vereséget szenvedtek.

– Úgy gondolom, sikerült rendet tenni a fejekben és remélem, ez már a Kaposvár ellen is látszik majd. Nyilván nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, ám ettől függetlenül szeretnénk megszorongatni a Magyar Kupa győztest. Lelkes, harcos röplabdát várok a srácoktól – fogalmazott Markó Gábor, a SRE szakvezetője.

A tréner kifejtette, mivel dupla fordulót tartanak a hétvégén, ezért már a vasárnapi, MAFC elleni rangadóra is készülni kell. Egyik bajnokit építené a másikra, s az a cél, hogy vasárnap teljesedjen ki a forma.

A tabellán jelenleg a MAFC és a Sümeg szorosan egymást követi az ötödik és a hatodik helyen. Abban az esetben, ha a Sümeg hazai pályán legyőzné a fővárosiakat, akkor szinte bizonyosan ötödik helyen végezhetne az alapszakaszban. Ellenkező esetben marad a hatodik pozícióban.

Markó Gábor hozzátette, pénteken egyedül Gőczi Rolandra nem számíthat családi okok miatt, viszont elképzelhető, hogy a rutinos röplabdás vasárnap már vállalni tudja a játékot.

A MAFC ellen természetesen a csapat számít a szurkolók támogatására is, akik sokat segíthetnek a győzelem megszerzésében a sümegi fiúknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!