Sport

2015.03.06. 11:11

Drámai csatában maradtak alul a junior párbajtőrözők

Maribor, Tapolca – Drámai végjátékban szerzett ezüstérmet a magyar junior párbajtőr válogatott a szlovéniai Mariborban rendezett vívó Európa-bajnokságon.

Horváth Gábor

A csapat, amelyben szerepet kapott a tapolcai Sz-L Bau Balaton Vívóklub kitűnősége, Siklósi Gergely is, mindössze egyetlen tussal maradt alul a franciák elleni fináléban. A magyar nemzeti együttes rendkívül fiatalon állt fel, hiszen a rutinos Bányai Zsombor mellett Esztergályos Patrik és Siklósi Gergely csak 18, Nagy Dávid pedig mindössze 16 esztendősen lépett pástra.

Siklósi Gergely (balról a második) egy fiatal válogatott tagjaként lett Eb-ezüstérmes. Fotó: hunfencing.hu

Válogatottunk szépen menetelt, elsőként a németeket búcsúztatta simán (42:30), majd az Ukrajna elleni negyeddöntőben szintén magabiztosan (45:40) diadalmaskodtak a fiúk. Az elődöntőben Nagy-Britannia nem jelentett akadályt (45:35), s jöhetett a franciák elleni finálé, amely hatalmas küzdelmet hozott. Az utolsó összecsapás végén épp Siklósi fordított, ám Franciaország egyenlített és hosszabbításban megnyerte a csatát (45:44). A fiatalokat mindenképpen dicséret illeti, hiszen az ezüstérem is szép eredmény, ráadásul nem voltak messze az Eb-címtől sem.

A Bohus Réka, Felker Adrienn, Kun Anna, Siklósi Enikő (utóbbi Sz-L Bau Balaton Vívóklub) összeállítású junior női válogatott hetedik lett az Eb-n. Említést érdemel, hogy Siklósi pozitív mérleggel zárta a tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!