Sport

2014.07.10. 14:45

Veszprém-rali: Dobogós helyek

Veszprém - A 21. Veszprém-ralin három olyan pilóta is rajthoz áll, akik kategóriájukban a legjobbak közé tartoznak. Ráadásul számukra hazai a pálya, hiszen valamennyien Veszprém megyeiek, illetve közülük ketten már számtalanszor végigrepesztettek a hétvégi terepen.

Novothny Ottó

A veszprémi Varga Attila tavalyelőtt megnyerte a magyar–osztrák közös murvás bajnokságot, és természetesen különösen szereti a szombati, vasárnapi gyorsaságikat. – Miskolcon nem volt időnk rajthoz állni, de Fehérváron mentünk és nyertünk – mondta a rutinos pilóta. – Ez egyelőre a holtversenyes második, harmadik helyhez elég a kategóriánkban, de idén is elsősorban a murvás helyszíneken igyekszünk majd indulni. Savanyu Roland navigátor barátommal együtt szeretjük a lőteret, a veszprémi szervezők pedig a lehetőségekhez viszonyítva mindig igyekeznek változatos, izgalmas terepet kijelölni, ami egyértelműen minden résztvevőt feldob. Nehéz feladat ez, mert a felhasználható terület mérete csökken, aztán ott vannak a zöldek és sokan mások is. Biztos vagyok benne, hogy a veszprémi rali remek verseny lesz, azt viszont csak remélem, hogy mi is jól szerepelünk majd.

Varga Attila idén elsősorban murvás futamokon áll rajthoz. Fotó: archív

A balatonfüredi Osváth Péter viszont eddig két második hellyel vezet kategóriájában, ami remek alap a hétvégi eseményekhez. – A Fehérvár-rali murvás szakasza után annyit dolgoztunk az autón, mint az egész téli felkészülés alatt – kezdte a sportember, aki mellett Farnadi Ágnes ül navigátorként. – Ettől függetlenül imádjuk az ilyen talajt, ráadásul ez a lőtér már nem az az autónyaggató, ami régebben volt. Természetesen elégedettek vagyunk az eddigi történésekkel, az első helynél nincs jobb, ez egyértelmű. A célunk sem lehet más, mint ott tartani magunkat az élen. Ehhez gyorsan és jól kell menni, és bízom benne, hogy műszaki problémák nélkül fogunk célba érni. Izgalmas verseny lesz, remélem, az időjárás sem nehezíti majd meg nagyon a dolgunkat.

A pápai Klausz Viktor a mezőny legfiatalabb tagja, ennek ellenére a miskolci futamon a legjobb volt saját kategóriájában. – Fehérváron már a második gyorsaságin kiestünk – mesélte a 18 esztendős pilóta. – Veszprémben szeretnénk jól menni és minél több pontot gyűjteni. Számomra ez az időszak a tapasztalatgyűjtésről szól. A csapatunk remek, az eddigi tizenhárom versenyből tizenegyen célba értünk Kecskeméti Balázs navigátorommal, aki rengeteget segít nekem menet közben. Külföldön is próbára tettem már magam, három Európa-bajnoki futamon rajtoltam, és a kezdeti tapogatózás után az utolsón a hatodik hellyel már pontot is sikerült szereznem. A hétvégén ennél is jobbra vágyunk, kemény lesz a pálya, de szeretnénk sikeresen szerepelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!