Sport

2014.08.16. 16:50

Díjugrató verseny tartottak Ajkán

Ajka - Sikeres díjugrató versenyt szerveztek szombaton Ajkán a Nomádia parkban, amelyre több mint száz nevezés érkezett.

Penk Tímea

 

Az Ajkai Lovas és Hagyományőrző Egyesület tavaly csatlakozott a megyei lovas szövetséghez, akkor egy versenyt, az idén viszont már két díjugratót rendeztek. Az egyesület elnöke, Pék Gyula a Naplónak elmondta, hogy a B kategóriás versenyekhez a Nomádia park biztosítja a helyszínt, ahol több mint háromezer négyzetméteres homokos pálya áll rendelkezésre, de további bővítéseket terveznek. A júliusi versenyt a nagy eső miatt későbbre halasztották, azon 126 versenyző vett részt. A mostani verseny előtti napokban az eső ismét eláztatta a pályát, de azt sikeresen rendbe hozták szombatra. 117-en neveztek az idei második díjugratóra különböző korosztályból.

Egy szabadidős versennyel indult a nap, amelyen 16 rajtengedéllyel nem rendelkező lovas próbálhatta ki tudását. Ezt követte hat versenyszám különböző nehézségi fokon. 70 cm-től és 120 cm-ig állították az akadályok magasságát, de az erőkifejtés is eltér egymástól a különböző nehézségű pályákon.

A Nomádia park lovasoktatói szerint a sikerhez kell egy jó ló, egy ügyes lovas, és ami a legfontosabb, hogy sok gyakorlás után jól ismerjék egymást, ló és lovas között meglegyen az összhang.

A szabadidőparkot ingyenesen látogathatták az érdeklődök a díjugrató idején, és a szervezők ebéddel látták vendégül a versenyzőket. A helyi egyesület tagjai szép eredményeket értek el, két versenyszámban is első lett Nagy Evelin, aki a Bródy gimnázium 14 éves tanulója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!