Sport

2014.04.22. 12:40

Vetési a csúcson

Megyei körkép - A főváros adott otthont az idén átszervezett torna diákolimpia országos döntőjének. A versenyen a régiós bajnokságok legjobbjai mutathatták be gyakorlataikat.

Novothny Ottó

Az idén először a profi, vagyis versenyszerűen tornászó diákolimpikonok kategóriáját megszüntették a versenykiírásban, így a legjobbak a haladókhoz csatlakozhattak. Mellettük a kezdők alkottak külön csoportot, természetesen a különböző korosztályokban.

A Veszprém megyei résztvevők a megyeszékhelyről, Pápáról érkeztek Budapestre, hogy gyakorlataikkal meggyőzzék a pontozókat tudásukról.

A veszprémi Vetési gimnázium két fiú csapata egészen kimagaslóan szerepelt: Vesztergom János testnevelő, felkészítő ismét a dobogó legmagasabb fokára vezette egyik, illetve annak a második helyére másik társulatát. - Amikor az úgynevezett aranycsapatom abbahagyta gimnáziumi tanítványait, akkor azt gondoltam, hogy abbahagyom a tornát - mesélte Vesztergom János, aki a gimnázium harmadik országos aranyérmét nyerő alakulattal dolgozott. - Aztán voltak lelkes fiúk és ismét belevágtunk. Ez a társaság két éve az ötödik helyen végzett, tavaly bronzérmet nyertek és akkor megfogadták, hogy az idén nyernek. Ezt az ígéretüket be is tartották, noha természetesen rengeteget dolgoztak, edzettek ezért. Ugyanakkor a kezdők ezüstérme is biztató a jövőre nézve. Sajnos az első helyezett csapatból négyen ismét kinőtték a gimnáziumot, de bízom benne, hogy lesznek új jelentkezők.

A torna országos diákolimpián a Vetési gimnázium három csapata két érmet gyűjtött össze (Fotó: Nagy Béla)

A Vetési női csapata alig maradt le a dobogóról, míg a veszprémi Simonyi iskola II. korcsoportos közössége a dobogó harmadik fokára léphetett fel az eredményhirdetésen.

Az országos diákolimpia eredményei. Fiúk, V-VI. korcsoport. Kezdők: 1. Kisújszállás, 2. Vetési gimnázium (Papp Jordán, Göllei Máté, Zoboki Gergő Csanád, Czinege Zsolt, Dukai Ábel, Antal Bence), 3. Szentendre. Haladók: 1. Vetési gimnázium (Molnár Kristóf, Dudás Tamás, Árvai Milán, Tóth Bertalan, Sipos Roland, Hegyi Zsombor.) III-IV. korcsoport: 1. Szeged, 2. Kiskunhalas, 3. Szentendre, 10. Pápa Erkel gimnázium. II. korcsoport: 1. Debrecen, 2. Tatabánya, 3. Kiskunhalas, 8. Pápa, Erkel gimnázium.

Lányok, V-VI. korosztály: 1. Debrecen, 2. Szombathely, 3. Ózd, 4. Vetési gimnázium (Takács Rebeka, Wolf Linda, Orosz Helga, Tuka Rebeka, Chován Dóra, Iványi Noémi). III-IV. kcs.: 1. Budapest, 2. Szombathely, 3. Kecskemét, 6. Botev iskola, Veszprém (Horváth Hanna, Takács Dorka, Magyar Zsófia, Brotschul Natália, Petres Fanni, Gugolya Mónika). II. kcs.: 1. Debrecen, 2. Ózd, 3. Simonyi iskola, Veszprém (Géringer Mia, Bauer Viktória, Raffai Mercédesz, Kupcsik Csenge, Jónás Alíz, Gesztesi Lili), 11. Botev iskola, Veszprém. I. kcs.: 1. Szombathely, 2. Ózd, 3. Dunaújváros, 8. Botev iskola, 11. Simonyi iskola.

 

Délelőtt kisebb pontokat adtak

Vesztergom János, a veszprémi Vetési gimnázium testnevelője elmondta, hogy a megváltozott versenyrendszerrel nekik nem volt problémájuk, különben is, amilyen a kiírás, ahhoz kell alkalmazkodni. Hozzátette, hogy ezek a fiúk évekkel ezelőtt némi túlzással bukfencezni sem nagyon tudtak, ennek fényében különösen értékes a szereplésük. A versenyen a vetésisek délelőtt mutatták be gyakorlataikat és délután ugyan kissé meglódultak a pontszámok, ám ennek ellenére a veszprémiek sikerét semmi nem veszélyeztette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!