Sport

2014.09.28. 14:00

Csupán egy kapufára telt az Ajkától

Idegenben maradt pont nélkül az FC Ajka NB II-es labdarúgó-együttese, amely ezúttal Kaposváron szenvedett vereséget.

B. Virág Rita

Kaposvár–FC Ajka 2:0 (2:0)
Kaposvár, 500 néző. Vezette: Molnár. Kaposvár: Rusák – Földes, Kovács O., Vermes, Kiss – Kovács T., Zsdrál (Király), Nagy (Albert), Karacs (Kozics), Rajczi, Luka. Edző: Márton Gábor. FC Ajka: Jánosa – Mogyorósi, Asztalos, Pákai, Zámbó – Lattenstein (Csordás), Varga, Weitner, Mihalecz (Major) – Sowunmi , Szabó. Edző: Klement István.
Gólszerző: Rajczi a 15. és a 32. percben.
Sárga lap: Zsdrál a 47., Földes a 69., Kovács T. a 80., Rajczi a 81., ill. Mogyorósi a 31., Major a 65., Weitner a 69. percben.

A 9. percben Kovács O. 22 méteres szabadrúgása jutott a bal kapufa mellé. Egy perccel később Sowunmi ment el a bal oldalon, beadását Weitner rosszul találta el, a lecsorgó labdát Mihalecz a bal kapufa mellé lőtte. A 15. percben megszerezte a vezetést a hazai alakulat: Rajczi a tizenhatos oldalvonalának közeléből, a tizenegyes magasságában lőtte a kapu jobb oldalába a labdát, 1:0.

A 24. percben ismét Rajczi veszélyeztetett. A másik oldalon, a 28. percben Varga jobb oldali szöglete után Pákai fejese tévesztett célt.

A 31. percben növelte előnyét a Kaposvár: Mogyorósi az alapvonal közelében a tizenhatoson belül buktatta Lukát, tizenegyes. A büntetőt Rajczi magabiztosan vágta a kapu bal oldalába, 2:0.

Tíz perc üresjárat után a 42. percben Kiss bal oldali beadása adott munkát Jánosának.

Jobban kezdte a második játékrészt az FC Ajka, bár a 49. percben Zsdrál gólt szerzett, kis habozás után azonban kezezés miatt a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást. Az 50. percben Varga kapu elé lőtt szabadrúgását Mihalecz fejelte fölé. Az 53. percben Zámbó lőtte bal oldalról a tizenhatoson belülre a labdát, Mihalecz tíz méterről fejelt a jobb kapufa mellé.

A 62. percben a hazaiak egyetlen veszélyes támadása végén Jánosa vetődve fogta Zsdrál löketét. A 67. percben Major elől mentettek szögletre, Varga végezte el a sarokrúgást, a labdát Sowunmi fejelte a bal kapufára, a kipattanót Szabó fölé vágta. A vendégeknél volt többet a labda, a 82. percben Varga jobb oldali szögletét Pákai fejelte a léc fölé.

Klement István (középen) a helyzetkihasználáson javítana (Fotó: Penovác Károly)

Az első félidőben a hazaiak játszottak fölényben, és két egyéni hibát kihasználva szereztek előnyt. A másodikban az Ajka birtokolta többet a labdát, elsősorban pontrúgások után veszélyeztetett, de egy kapufán kívül többre nem tellett.

Márton Gábor: – Úgy érzem, magabiztosan játszottunk. Ha a játékvezetők nem nyúlnak bele a meccsbe, a különbség nagyobb is lehetett volna.

Klement István: – Nem először adtunk félidőnyi előnyt az ellenfélnek. A második részben jól játszottunk, helyzeteink is adódtak, ezeket nem tudtuk gólra váltani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!