Sport

2017.05.12. 14:40

Csak a gólarány kérdéses Péten?

MEGYEI KÖRKÉP - Négy forduló van hátra az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokságból. A hétvégén az éllovas Perutz FC a sereghajtóhoz látogat, az üldöző Balatonfüredi FC az Almádit fogadja.

Horváth Gábor

Még semmi nem dőlt el a labdarúgó megye I idei szezonjában. Igaz, a Perutz FC nagyon közel van a bajnoki cím megszerzéséhez, de még be kell azt biztosítania. Az első hely mellett a harmadik pozíció kérdése is nyitott: a Fűzfői AK (51 pont) van a legjobb helyzetben, de mögötte a Tihanyi FC (46 pont), az Úrkút SK (46 pont), az Ajka Kristály (44), és a Várpalotai BSK (43 pont) is vár a bot-lásra.

Fűzfői AK (3.)-PV 2000 Öskü FC (13.): Elvileg kötelező a győzelem a FAK-nak, amely, ha nyer, nagy lépést tesz a bronzérem megszerzése felé. Az ösküiek három meccset buktak zsinórban, s mindenképpen szükségük lenne még pontokra ahhoz, hogy nyugodt bajnoki hajrájuk legyen.

Balatonfüredi FC (2.)-Balatonalmádi SE (8.): A balatonfüredieknek nincs más dolguk, mint hozni meccseiket, többet nem tehetnek a Pápa megelőzése érdekében (a különbség két pont). A BFC nyilván mindent elkövet, hogy az utolsó pillanatig nyílttá tegye a bajnoki cím sorsát. Az Almádi idén sokat botladozott, de legutóbb nyert, úgy tűnik, felszálló ágban van a csapat.

A Zirc-Dudarnak (kék mezben Turner Péter) nem lesz könnyű dolga a Tihany ellen
Fotó: Pesthy Márton

Várpalotai BSK (7.)-Csetény SE (12.): A VBSK az esélyes, a palotaiak csapata remekül összeért erre a szezonra, míg a Csetény teljesítménye igencsak hullámzó.

Péti MTE (16.)-Pápai Perutz FC (1.): Ahogyan mondani szokás, csak a gólarány a kérdéses. Hiába lenne égetően szüksége minden egyes pontra a pétfürdői alakulatnak, a Perutz FC nem engedhet meg lazítást magának, a papírforma azt mondja: kiüti ellenfelét.

Ajka Kristály (6.)-Gyulafirátót SE (14.): Az előző fordulóban a Kristály nagyon fontos meccset veszített, a Rátót pedig egy fontos derbit nyert meg. Ezzel együtt, a táblázaton elfoglalt helyezések alapján a hazaiak jóval esélyesebbek a sikerre.

Úrkút SK (5.)-Ugod SE (15.): Azt csak a legjobb memóriájú krónikások tudják megmondani, hogy az Úrkút SK mikor végzett utoljára a harmadiknál gyengébb helyen a bajnokságban. A csapat most is csatában van az éremért, ez nem jelent jót az Ugodnak, amely mindenképpen szeretné elkerülni a ki-esést.

Községi SE Magyarpolány (10.)-Devecser SE (9.): A vendégek jó formában vannak, de az új öltözőt kapó (a létesítményt a meccs előtt adják át hivatalosan) magyar-polányiak az ünnepi hangulatban minden bizonnyal nagy csatára késztetik majd a vetélytársat. Háromesélyes a találkozó.

FC Zirc-Dudar (11.)-Tihanyi FC (4.): A Zirc-Dudar a mezőny egyik leggyengébb passzban lévő alakulata, amely közel másfél hónapja nem szerzett pontot. Ennél jobb csapatról van szó, de ezt nem lesz könnyű bizonyítani a harmadik helyért hajtó, igen erős tihanyiak ellen.

A meccsek 16.30-kor kezdődnek, Úrkúton, Magyarpolányban és Zircen vasárnap, a többi helyszínen szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!