Sport

2017.08.01. 18:00

Kolontár szerezte a legtöbb találatot, s a gólkirályt is ez a csapat adta

KOLONTÁR - Meggyőző fölénnyel, tizenöt pontos különbséggel nyerte meg a Kolontár együttese az MTD Hungária labdarúgó megyei III. osztály középcsoportját.

B. Virág Rita

A kolontáriak 24 forduló alatt 67 pontot gyűjtöttek, mindössze egyetlen döntetlen és egyetlen vereség tarkítja a mérleget.

A csapat még rögvest a második körben ikszelt az Apácatornával (2:2), majd októberben váratlanul kikapott Nyirádon (3:1). Ezt követően azonban május végéig, vagyis a pontvadászat befejezéséig makulátlan volt a mérlege.

A bajnokságban a Kolontár szerezte a legtöbb gólt (127) és kapta a legkevesebbet (23). A gólkirályt is az aranyérmes adta, hiszen Homlok Csaba 47 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A góllövőlista első tíz helyezettje közé két másik támadó is bekerült a bajnoktól: Berkes László 22 találattal az ötödik, míg Kalász Attila 20 góllal a hete-dik helyen zárt az összesített rangsorban.

Veingartner Péter, a csapat technikai vezetője érdeklődésünkre elmondta, az évad elején a dobogót célozták meg, de cseppet sem bánják, hogy végül a bajnoki címet is sikerült megszerezniük.

- Az utóbbi években rendre az elsők között végeztünk, többször voltunk másodikok és harmadikok is. Az idény elején megfogalmaztuk, hogy jó lenne nyerni, ám ez egyáltalán nem volt elvárás - hangsúlyozta.

A szakvezető kifejtette, a gárda legnagyobb erőssége, hogy valóban csapatként küzdöttek. Bár a társaság csak hétvégén, a mérkőzésekre jött össze, nem tartottak edzést hét közben, ez nem látszott a teljesítményükön. A győzelmek pedig összekovácsolták az együttest.

A csapatból az említett gólvágókon kívül Veingartner Péter Léhmann Gábor középpályást emelte ki, aki min-den meccsen kiegyensúlyozott és példamutató produk-cióval rukkolt elő.

Az aranyérmet szerzett közösség tagjai közül Homlok Tamás, Lengyel Zsolt, valamint Törő András is befejezi pályafutását, abbahagyja a sportolást.

A vezetőség három érkezőről tudott beszámolni: a megyei I-es Ajka Kristálytól érkezik Berkes Márk és Kiss-Kovács Balázs, Nyirádról pedig Orsós Sándor.

- A megye II. osztályú szereplést nem tudjuk vállalni, elsősorban az utánpótlás miatt. Nem tudunk ugyanis megfelelő utánpótláscsapatot kiállítani. A közelünkben az NB III-as FC Ajka, a megyei I. osztályú Magyarpolány,
az Ajka Kristály, az Úrkút vagy a Devecser elviszi a fiatalokat. Nem szomorkodunk emiatt, elfogadtuk ezt a helyzetet, de szerintem a megye II-ben a középmezőnyben végezhetnénk. Igaz, akkor edzenünk kellene már, hogy tar- tani tudjuk a lépést a többi- ekkel - vélekedett a technikai vezető, aki az idei, 2017/18-as évad célkitűzéseiről is szót ejtett.

A Kolontár szeretné megvédeni a címét, bár azzal is tisztában vannak a csapatnál, hogy a riválisokban ég a bi-zonyítási vágy, és ebben a szezonban most mindenki őket akarja majd megverni. Természetesen ettől nem retten meg a gárda, igyekeznek erőt és motivációt meríteni az elmúlt szezonban elért sikerekből.

A megyei III. osztályú pontvadászat augusztus végén kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!