Sport

2015.03.20. 17:23

Chema kontra Ugalde, avagy ki nyeri az El Classicot?

Soha nem látott ellentét feszül az MKB-MVM férfi kézilabda együttes két spanyol légiósa között. És most ne gondoljon senki rosszra, mert Christian Ugalde és Chema Rodriguez csupán a vasárnapi labdarúgó rangadó, a Barcelona-Real Madrid bajnoki mérkőzés miatt különbözött össze, előbbi ugyanis a katalánokért, utóbbi pedig a királyi gárdáért rajong.

B. Virág Rita

A Barcelona és a Real Madrid 170. alkalommal méri össze erejét. Az El Clasico mérlege 71 madridi, 66 barcelonai siker és 32 döntetlen. Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a katalán városban a királyi gárdának általában nem sok babér terem, hiszen a hazaiak már 48 alkalommal nyertek, tizenhétszer döntetlenre végeztek a csapatok, s a Real mindössze tizenkilencszer hagyta el győztesen a pályát. Christiano Ronaldoék legutóbb 2012. tavaszán tudtak nyerni a gránátvörös-kékeknél, azóta viszont esélyük sem volt.

- Ugyan egy ponttal vezet előttünk a Barcelona, ám biztos vagyok benne, hogy vasárnap megelőzzük őket – vélekedett Chema Rodriguez, az MKB-MVM Veszprém spanyol irányítója, aki gyerekkora óta megrögzött Real drukker annak dacára, hogy Valladolidból származik.

Épp belelendült volna az esélylatolgatásba Chema, amikor megérkezett Christian Ugalde balszélső is, és persze nem hagyhatta szó nélkül csapattársa véleményét.

- A Madrid most pocsék formában van, elképzelhetetlen, hogy hazai pályán megverjen minket – replikázott a spanyol válogatott Ugalde, aki korábban Barcelonában játszott hosszú évekig és ahogy minden játékosnak, aki a klubhoz tartozott, állandó belépője volt Messiék meccseire.

- Otthon én nem szoktam kijárni a mérkőzésekre, ott is inkább a tévé előtt, jó társaságban figyeltem a történéseket. Most is így lesz, vasárnap, bevackolom magam a televízió elé, hogy élőben követhessem, ahogy legyőzzük a listavezetőt – mondta vigyorogva az irányító, aki azt is megjegyezte, ikergyermekei addigra már ágyban lesznek, így aztán senki és semmi sem akadályozhatja meg a szurkolásban.

Fotó: Penovác Károly

- Ez a derbi mindkét csapatnak fontos, ám mi a pontelőny tudatában nyugodtan focizhatunk. Biztos vagyok benne, hogy 2:1-re mi nyerünk – szögezte le Ugalde, aki elárulta, kedveli Messit, ám a játékmester, Xavi az igazi nagy kedvence.

Persze ezt Chema nem hagyta annyiban: - Szerintem is 2:1 lesz, de a mi javunkra. Christiano Rolando és Benzema góljaival gyűjtjük be a három pontot. Egyébként Messit kifejezetten nem kedvelem, CR a világ legjobbja.

Hogy végül ki nyeri a rangadók rangadóját, azt csak vasárnap este tudjuk meg. Mindenesetre az biztos, a vesztes hatalmas zrikát kap majd hétfőn reggel a kézisek öltözőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!