Sport

2017.02.24. 09:15

Cél a bajnoki cím - Minden meccset meg akar nyerni a Perutz

Pápa - A végéhez ért a Pápai Perutz FC közel másfél hónapos téli felkészülése, hiszen Marton Miklós legénysége február 25-től már a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi foly- tatásában harcol majd az első helyért.

Polgár Szilárd

Az elmúlt időszakban Somogyi Richárdék a napi tréningek mellett hét edzőmérkőzést is játszottak, azonban a Jánosháza elleni bajnoki főpróba elmaradt. Erről, valamint a felkészülési időszak tapasztalatairól, illetve a közelgő bajnoki rajtról Marton Miklós vezetőedzővel beszélgettünk.

- Megítélésem szerint jól sikerült a téli felkészülésünk, igaz, ezt majd csak a tava-szi találkozóink fogják ténylegesen igazolni - nyilatkoz-ta lapunknak Marton Miklós. - Az edzőmeccsek kezdetén még erős ellenfelekkel, NB III-as csapatokkal játszottunk, így többek között az Ajkával, a Veszprémmel és a Csornával is. Ezeken az összecsapásokon csak kis gólarányú vereségeket szenvedtünk el, viszont mindig tisztességesen helytálltunk, egyúttal játékban sem mutatkozott meg az együttesek közötti osztálykülönbség.

- Szinte egész januárban sarkvidéki hideg volt. Menynyire nehezítette meg az időjárás a napi tréningeket?

- A kigondolt edzésmunkát el tudtuk végezni, hiszen hó nem nagyon volt, kemény hideg viszont igen, ám abban gond nélkül lehet futni és tréningezni. Tehát amit elterveztem, azt megcsináltuk. Sokat gyakoroltuk a helyzetkihasználást is, mivel a találkozóinkon rengeteg ziccert elrontunk, és ez ellenféltől füg- getlenül igaz. Ebben fejlődnünk kell.

- Véget ért az átigazolási időszak. Milyen változások történtek a Perutz FC játékoskeretében?

- A keretünk véglegesnek tekinthető. Távozott tőlünk Nagy Zoltán, viszont hozzánk igazolt Domján Roland, Böröczky Bálint, Udvardi Mózes, Szedlacsek Balázs és Tóbiás Zoltán. Közülük Szedlacsek újrakezdte a futballt, ő még erőnlétben nem érte utol magát. Remélem, minden érkező a csapat erőssége lesz, de ez igazán majd a pályán dől el. A nevek nem érdekelnek, nálam csak a teljesítmény számít. Úgy látom, hogy a srácok felvették a ritmust, majdnem az egész felkészülést végigcsinálták velünk.

Marton Miklós kéri a szurkolókat, biztassák a Perutzot, a gárda igyekszik kiszolgálni a közönségét Fotó: Polgár Szilárd

- Kellemetlen mellékzönge, hogy a Jánosháza elleni bajnoki főpróba elmaradt.

- Nem szép dolog, hogy az utolsó pillanatban lemondták a megbeszélt edzőmeccset. Ezt tavaly is megcsinálta velünk a Kapuvár, most pedig a Jánosháza. Megértem, ha egy klubnál betegségek, sérülések vannak, de azt nehezen hiszem el, hogy nem tudtak volna tizenegy emberrel kiállni. Hiányzik ez a mérkőzés, hiszen a bajnoki nyitány előtt szükséges lett volna rá, ennek hiányában viszont egymás között játszottunk, ugyanis nem sikerült megfelelő ellenfelet találni.

- Azt lehet tudni, hogy a nagy vetélytárs Balatonfüred mennyit erősödött a télen?

- Információink alapján a Balatonfüred is erősödött, több játékost igazoltak ők is. Mindenki megpróbálja bővíteni a keretét, azonban ennek hatása csak a pályán realizálódik majd.

- Február 25-én elstartol a tavaszi bajnokság, az első fordulóban a Csetény látogat majd a Pápára.

- Amelyik csapat bajnok akar lenni, annak minden meccset meg kell nyernie, hazai pályán meg főként. Számunkra mindegyik összecsapás nehéz lesz, főleg addig, amíg nem tudunk gólt szerezni. A Csetény idegenben veszélyes ellenfél, itthon azonban verhetőek. Mivel ez lesz mindkét együttesnek az első tavaszi találkozója, minden bizonnyal lelkes lesz az ellenfelünk is, így pedig egyáltalán nem számítok könnyű találkozóra.

- A Perutz FC szempontjából mindenképpen előny, hogy az első három tavaszi mérkőzését hazai pályán játssza a csapat.

- Igen, itthon fogadjuk Csetényt, Balatonalmádit és Tihanyt is. Nagyon jó lenne, ha minél többen kijönnének ezekre a találkozókra a Perutz Stadionba. Talán már szombaton is jobb idő lesz. Kérem a szurkolókat, biztassák az együttest, és mi igyekszünk majd jó játékkal meghálálni a bizalmat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!