Sport

2017.02.11. 19:16

Budayék nyertek Csoknyaiék ellen

Balatonfüred, Orosháza – Nem állt össze a Balatonfüredi KSE játéka, s ezt a szívósan védekező hazaiak kihasználták. Az Orosháza otthon tartotta a pontokat szombaton a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Orosháza-BKSE 24:22 (12:12)

Orosháza. V.: Andorka, Hucker. Orosháza: Herjeczki – Pásztor, Ferenczi 1, Markovski 3, Milas 5, Srsen, Németh L. 1. Csere: Miklós (kapus), Szabó, Komporály 2, Morva, Radojevic, Knezevic 8 (3), Németh G. 1, Antal 3, Tárkányi. Edző: Buday Dániel. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori 1, Kasparek 3, Kemény 3, Semenov 3, Győri 6 (2), Varsandán. Csere: Ristanovic (kapus), Németh, Petrovski, Zdolik 4, Kancel, Debreczeni 2, Nemes, Szilágyi. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

A Balatonfüredi KSE (Semenov) alulmaradt az Orosháza vendégeként Fotó: Balogh Ákos

Orosházán játszotta első 2017-es bajnoki mérkőzését a Balatonfüredi KSE, amely ugyan esélyesebb volt vetélytársánál, idegenben mégsem mehetett biztosra. Abban viszont biztos lehetett, hogy kőkemény ütközet vár rá. A kispadon egykori csapattársak néztek farkasszemet: az orosháziakat nemrég óta irányító Buday Dániel és a füredi szakvezető, Csoknyai István még Veszprémben pattogtatták együtt a labdát.

A mérkőzés első tíz percében a vendégek voltak rendre előnyben, azonban ekkor fordult a kocka, 3:4-es állás után a 14. percre 4:0-ás rohanással 7:4-re fordított az Orosháza. Kasparek duplájával és Kemény góljával válaszolt a BKSE, amely azonban ismét hátrányba került. Hullámzott a játék, Debreczeni egyenlített, sőt a 22. percben Kemény visszavette a vezetést csapatának, 9:10. Felváltva estek a találatok, döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

A második félidőt az orosháziak kezdték jobban, de a Füred jól kapaszkodott, 39. perc: 15:15. Kemény kiállítása után a hazai együttes vette ismét magához a kezdeményezést és az ötvenedik percre négygólos (21:17) előnyt dolgozott ki. Későn jött a BKSE-hajrá, az 59. percre sikerült kettőre (23:21) faragni a különbséget, de ez a pontszerzéshez kevés volt.

Csoknyai István: - A 24 kapott gól nem sok, a lőtt 22 mindenképpen kevés. Nem tudtuk feltörni az Orosháza kemény hatosfalát, a hazai kapusok is jól védtek. A hajrában felcsillant a pontszerzés esélye, de a végjátékból ők jöttek ki jobban. Nem játszottunk jól, tovább kell dolgoznunk, és a Vác ellen javítanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!