Sport

2017.05.16. 07:35

FC Ajka: távozik az edző

Ajka - A szombati súlyos vereséget követően lemondott az FC Ajka szakvezetője. Utánpótlásedző veszi át a helyét.

Horváth Gábor

Bücs Zsolt nyáron vette át az NB II-től búcsúzó labdarúgócsapat irányítását. A volt válogatott labdarúgónak (és a vezetőségnek) új együttest kellett építenie, az FC Ajka nem kezdte jól az NB III-ban a szezont, de folyamatosan fejlődött, és ha a feljutás nem is, a bronzérem megszerzése elérhető közelségbe került.

Egészen szombatig, a kiesés ellen harcoló Sárvártól elszenvedett 4:1-es vereség azt jelentette, hogy az alakulatnak valószínűleg le kell mondania a harmadik helyről. Három forduló van hátra, az FC Ajka hátránya öt pont a jelenleg harmadik Kaposvár mögött.


Bücs Zsolt már nem az FC Ajka edzője Fotó: Nagy Lajos

A szombati találkozót követően Bücs Zsolt felajánlotta lemondását, amelyet a vezetőség hétfői rendkívül ülésén el is fogadott. A klub kedden kiadott hivatalos közleménye szerint: "... Az elnökség egyértelművé tette a szezon elején, hogy a cél a magasabb osztályba való kerülés. A vezetőség mind a nyári, mind pedig a téli időszakban ennek megfelelően erősítette a keretet. Bár az elnökség a szakmai munka nagy részével elégedett volt, az eredmények mégsem a várakozásoknak megfelelően alakultak, ezért az elnökség úgy döntött, hogy elfogadja Bücs Zsolt lemondását és a felnőtt csapat szakmai munkájának irányításával Rozmán László utánpótlás szakmai vezetőt bízza meg."

Bücs Zsolt nyilatkozata:

- A szezon végén egyébként is távoztam volna, vannak ajánlataim magasabb osztályból és mindenképpen szeretnék továbblépni. Leültünk és megbeszéltük, hogy nem várjuk ki az idény végét, most megtörténik a váltás. Úgy gondolom, leraktuk egy olyan csapat alapjait, amely jövőre feljuthat az NB II-be. Három-négy igazolásra szükség lesz, a feljutás sosem könnyű feladat, de mindenképpen reális cél lesz - nyilatkozta lapunknak Bücs Zsolt, aki hozzátette: kár, hogy hazai pályán többször nem sikerült jól teljesíteni, a legjobb meccseiket idegenben játszották. Emellett a csapatnak sokszor meggyűlt a baja a betömörülő, "futballozni nem akaró" vetélytársakkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!