Sport

2014.07.30. 12:05

Bringás kalandozás a tó partján

Balatonfüred - A megszokottnál kevesebb versenyszámmal, de az idén is megrendezik, augusztus 2-án szombaton, a Balaton Bike Festet.

B. Virág Rita

Legyünk profi kerékpárosok, vagy amatőrök, lelkes kezdők, netán munkábajáró bringások, ha a bicajozást kedveljük, akkor semmiképpen ne hagyjuk ki a Balaton Bike fesztivált.

A nagyszabású rendezvény szervezői az idén elsősorban a családokat, a hobbistákat szólítja meg, akiknek két remek túrát is kínálnak programukban.

Akár kisebb gyerekkel is teljesíthető a Tihany kerülő, 20 kilométeres kirándulás, amely a félsziget legfontosabb pontjain halad végig. Sőt az edzettebbek akár feltekerhetnek egy csodás panorámát kínáló kilátóhoz is.

A fesztivál leghosszabb távja a 105 kilométeres maraton lesz

A Balaton felvidéki családi bringatúra távja 40 kilométer, de az útvonal végig kerékpáros úton halad, így bátran nekivághat bárki. A kellemes tekerés alatt a Füredhez legközelebb eső, legszebb Balaton felvidéki helyszíneket járhatjuk körbe.

A Balaton felvidéki országúti maraton viszont a profi, valamint a gyakorlott bringások számára kiírt erőpróba. A 105 kilométeres táv Füredről indul és kisforgalmi utakon haladva tesz egy jókora kört. Többek között érinti Csopakot, Nemesvámost, Vöröstót, Kékkutat, Mencshelyt, Pécselyt, ahonnan Aszófőn keresztül érkezik vissza a tóparti városba.

Nevezni pénteken délután és szombat kora reggel lehet a helyszínen. Valamennyi induló részt vesz a fesztivál végén a tombola sorsoláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!