Sport

2014.10.30. 17:35

Bravúrra törnek - Meglepnék a pápaiak a címvédőt

A hazai pályán már több élcsapatot is megtréfáló Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata újabb nagy skalp begyűjtésére készül szombaton délután az NB I 13. fordulójában.

Polgár Tibor

Kovács László tanítványai a bajnoki címvédő Debrecent látják vendégül a Perutz Stadionban. Az már más kérdés, hogy a hajdúságiak a pocsék szezonkezdetük miatt a mostani idényben minden bizonnyal nem lesznek aranyérmesek – sőt, még a dobogó elérése is nagyon távolinak tűnik számukra. A DVSC az eddigi 12 bajnokiján mindössze 16 pontot szedett össze, és ez csupán hárommal több a Lombard Pápa neve mellett álló egységeknél. Ettől függetlenül továbbra is a debreceniek alkotják az egyik legjobb magyar labdarúgócsapatot, játékoskeretüket több, hazai szinten kiemelkedő, válogatott futballista erősíti.

Ugyanakkor a 2014/2015-ös kiírásban a bakonyaljaiak hazai pályán veretlenek maradtak a Győri ETO, az Újpest és a Diósgyőr ellen is, miközben a Ferencvárost két vállra fektették. Tehát a Perutz Stadionban egyik magyar csapat sem mehet biztosra.

Csilus Tamás (a labdával), a Lombard Pápa ambiciózus és tehetséges középpályása sikerre éhes (Fotó: Penovác Károly)

– Eddig itthon jól helytálltunk a nagyobb ellenfelekkel szemben, és bízom benne, hogy ez így lesz a Debrecen ellen is – nyilatkozta a Naplónak Csilus Tamás, a Lombard 19 esztendős középpályása. A kiváló mentalitású futballista a nyáron kölcsönbe érkezett Pápára a Fraditól, és gyorsan alapembere lett a bakonyaljai sárga-feketéknek.

– Igaz, mostanában nem az elvárásoknak megfelelően szerepel a Debrecen, de ettől még be kell ismerni, hogy a hajdúságiak az esélyesei a szombati meccsnek. Az eredményeik miatt tiszteljük őket, de nem tartunk tőlük – fogalmazott Csilus Tamás. Hozzáfűzte, természetesen készültek a DVSC-ből, ám számukra azon múlik majd a siker, hogy mennyire lesznek képesek a saját játékukat játszani.

– A legnagyobb fegyverünk szombaton az lehet, hogy igazi csapatként futballozunk, és mindenki kihozza magából a maximumot – jegyezte meg a fiatal labdarúgó.

A Lombard–DVSC bajnokin szombaton 18 órakor indul útjára a labda a Perutz Stadionban. A hazaiak a táblázat 11. helyéről, míg a vendégek a 7. pozícióból várják az Andó-Szabó Sándor sípszavára kezdődő meccset.

 

Még nincs jelölt a pápai kispadra

Egyelőre nincs kiszemelt edző, akivel puhatolózó vagy konkrét tárgyalásokat folytatna Bíró Péter, a Lombard Pápa tulajdonosa – tudtuk meg Szemán György klubigazgatótól. Hozzátette, a vezetőség teljes mértékben elégedett Kovács László edzői munkájával, de tudják, milyen nehéz feladat hárul rá hétről-hétre. Ráadásul a rutinos kapusedzőnek nincsenek vezetőedzői ambíciói, így előbb-utóbb meg kell találniuk az új trénert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!