Sport

2014.08.01. 13:10

Bravúr kell a pápai együttes vasárnapi győzelméhez

Az új idényben először lép pályára hazai környezetben a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata, melynek a Ferencváros lesz az ellenfele a vasárnap 16.30-kor kezdődő találkozón a Perutz Stadionban.

Polgár Tibor

Senki sem vitatja: nehéz erőpróba előtt állnak a pápai labdarúgók az NB I 2. fordulójában, hiszen Mátyus János újjáalakuló együttese egy nagy célokat szövögető csapatot lát vendégül.

A budapesti zöld-fehérek remekül kapták el a rajtot, Böde mesterhármasával 3:1-re nyertek Kecskeméten, így, ha a hátunk mögött hagyott szezont is beleszámítjuk, a legutóbbi tíz bajnokijukat megnyerték Thomas Doll fiai. Ezzel szemben a Lombard az előző hét élvonalbeli meccsén hatszor vereséget szenvedett – persze a 2013/2014-es pontvadászat vége után hatalmas változások történtek a pápaiak játékoskeretében.

Mátyus Jánosnak, a bakonyaljaiak 39 esztendős vezetőedzőjének szavai szerint elsősorban a harcosságukban bízhatnak, illetve igyekeznek majd meglepni a magyar szinten komoly játékerőt képviselő ellenfelüket.A siker érdekében minden Lombard-játékosnak a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtania, Mátyus János pedig bátran nyúl a fiatal futballistákhoz is, akikben maximálisan bízik. Mindezt az is bizonyítja, hogy a Videoton elleni szezonnyitón kezdőként lépett pályára az éppen a Fraditól kölcsönkapott Csilus Tamás. A 19 esztendős középpályás csapata egyik legjobbja volt, edzője nagyon elégedett volt vele és szép jövőt jósol neki.

Tóth Gáborék a 2014/2015-ös szezonban most szerepelnek először hazai környezetben, a Lombardnak nem lesz könnyű dolga (Fotó: Penovác Károly)

– Mindenképpen számítok rá vasárnap. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan be fog robbanni élvonalba. Tehetséges srác és a mentalitása is kiváló – jellemezte fiatal játékosát Mátyus János.

Csilus egyébként jó példa lehet a többi, Pápán futballozó fiatal számára, hiszen, ha élnek a vezetőedző bizalmával, felhívhatják magukra a figyelmet az első ligában. A televíziós közvetítés, valamint a kiemelt érdeklődés még inkább ráirányítja a reflektorfényt a Lombard–Ferencváros találkozóra.

Szemán György klubigazgató tájékoztatása alapján jól fogynak a jegyek a vasárnap 16.30-kor kezdődő bajnokira, és a bérletek iránti kereslet is megfelel az előző évek tendenciáinak.

– Várhatóan telt ház előtt zajlik majd a mérkőzés. A jelentős nézőseregre való tekintettel kiemelten kérjük a szurkolókat, hogy a kellemetlen torlódások elkerülése érdekében elővételben váltsák meg belépőiket. Már nem jelent újdonságot, hogy kizárólag névre szóló jegyekkel lehet bejutni az NB I-es bajnokikra, a Ferencváros szimpatizánsainak pedig szurkolói kártyával kell rendelkezniük a jegyvásárláshoz – jegyezte meg a sportvezető. Hozzátette: fontos információ, hogy a mérkőzés napján már nem árulnak jegyet a vendégszektorba.

 

Szívesen játszik Pápán a Ferencváros

Mondhatni kedvenc ellenfelével találkozik vasárnap a Ferencváros: a fővárosi zöld-fehérek a Lombard Pápa elleni eddigi tizennégy bajnokijukból tizenkettőt megnyertek, egyetlen alkalommal döntetlen született, míg ugyancsak egyszer a bakonyaljaiak örülhettek. A Perutz Stadionban ennél is nyomasztóbb az FTC csapatának fölénye: a Veszprém megyei sárga-feketék otthonában mind a hét élvonalbeli meccsét megnyerte a 28-szoros magyar bajnok fővárosi fociklub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!